Futbol Català
Esports 23/03/2012

La Federació Catalana de Futbol desestima definitivament la petició d'assemblea extraòrdinària

L'assessoria jurídica de la FCF argumenta que Clubs Units no està registrat com associació i el seu representant no té capacitat de representació d'altres entitats

Redacció
2 min
La darrera Assemblea General Ordinària

BarcelonaLa gestió mutual de la Federació Catalana no serà objecte de debat almenys fins la propera assemblea ordinària. Els representants jurídics de la Federació Catalana de Futbol (FCF) han tombat per segona vegada la proposta de petició d'assemblea extraordinària que sol·licitava la plataforma Clubs Units. Segons una extensa resolució de 26 pàgines, més d'un centenar dels 210 clubs signants de la proposta no tenen la signatura i la documentació oficialitzades i contrastades o bé presenten defectes de forma que impedeixen comptabilitzar-los com a reglamentaris.

D'entre els molts arguments legals que exposa el comunicat per no donar llum verda a una altra assemblea, ressalta l'afirmació que Clubs Units no figura registrat en cap organisme esportiu com associació d'entitats. En el punt segon dels antecedents de fet del comunicat federatiu s'argumenta que la proposta d'assemblea extraordinària, realitzada pel senyor Plácido Lordán (cap visible de Clubs Units) està presentada a títol individual -no com a plataforma- i identificat com a vicepresident de la UD Montserrat. Segons l'ens federatiu i el reglament intern, només els presidents identificats en el càrrec com a màxims responsables de les entitats poden presentar propostes extraordinàries.

En aquests termes s'expressa el punt vuitè de la resolució, literament exposa que "pel que fa a l'Associació Esportiva de Clubs Units, no consta inscrita en cap registre, ni en el d'entitats esportives ni en el d'associacions, raó per la qual no té reconeixement jurídìc per actuar en nom dels altres clubs impulsors de la iniciativa assembleària".

La polèmica de la Mutualitat

L'orígen d'aquesta petició radica en l'estat actual de la mutualitat federativa i el desacord de 210 clubs respecte la seva gestió i pagament. Amb la darrera resolució federativa, aquest punt no serà doncs sotmès novament a votació en assemblea extraordinària. Clubs Units havia presentat davant la Federació, amb anterioritat, una proposta alternativa de gestió mutual que, segons afirma la plataforma, suposaria un estalvi global de 5 milions d'euros.

En un comunicat recent publicat al seu portal web, la plataforma Clubs Units, que encara no ha reaccionat públicament a la desestimació, afirmava que "la Secretaria General de l'Esport permet que certs drets quedin exclosos per als clubs de futbol i els únics motius són, sota el nostre parer, interessos econòmics dels qui dirigeixen la Federació i la mutualitat".

stats