BARÇA
Esports 18/02/2015

Faus: "Hem firmat amb Telefónica perquè volíem més difusió. És el secret de la Premier, que et vegi més gent"

El Barça ha presentat aquest dimecres l'acord de patrocini amb Telefónica com a 'regional partner' a l'Amèrica Llatina, després que es confirmés que aquesta empresa també explotarà els drets televisius blaugranes l'any vinent

Martí Molina
2 min
Els jugadors sud-americans del Barça, amb el conseller delegat de Telefónica / FRANCESC MELCION

Sant Joan DespíEl Barça ha presentat aquest dimecres l'acord amb Telefónica com a 'regional partner' a l'Amèrica Llatina. Un conveni que s'ha anunciat aquesta setmana, en què també s'ha confirmat que aquesta empresa explotarà els drets de televisió del club la temporada vinent.

"Estratègicament, era el que més ens convenia", ha justificat Javier Faus, vicepresident del Barça i encarregat de presentar aquest acord conjuntament amb José María Álvarez Pallete, conseller delegat de Telefónica. "Estem aquí per prendre decisions. Ens ha semblat que era millor aliar-nos amb una companyia de telecomunicacions. És per un any, després ja es veurà", ha insistit Faus, que considera que "el futur del futbol passa per les grans plataformes".

Preguntat directament per l'oferta de Mediapro en relació a la proposta de Telefónica, Faus ha assegurat que està "molt agraït" a l'empresa catalana pels serveis prestats fins ara, i que "encara seguiran en altres àmbits del club". El vicepresident ha insistit que no es tractava d'una oferta "quantitativa, sinó qualitativa" (Jaume Roures, màxim mandatari de Mediapro havia assegurat que la seva oferta era millor) i que es tractava de tenir més presència mediàtica. "Hem firmat amb Telefónica perquè volíem més visibilitat. És el secret de lligues com la Premier. No només es tracta de tenir bons jugadors, sinó que et vegi molta gent".

Qatar i Mediapro

L'acord amb Telefónica implica deixar de comptar amb Mediapro com a empresa que explota els drets d'imatge. I dóna la casualitat que la productora catalana té vinculació amb Qatar, patrocinador oficial del Barça. En aquest sentit, Faus ha reconegut que des del govern qatarià hi ha hagut "interès per saber com quedaria aquest contracte" però que en cap cas "s'ha rebut cap tipus de pressió" per seguir a Mediapro.

El contracte a l'Amèrica Llatina

Javier Faus i José María Álvarez Pallete han detallat l'acord a l'Amètica Llatina, pel qual el club cobrarà 13,3 milions anyals durant tres temporades. "En el nostre pla estratègic, la zona sud-americana era una prioritat", ha comentat Faus. De la seva banda, Pallete ha comentat: "Aquest acord ens permet fer grans les nostres marques i presentar el Barça a una regió on té molts seguidors".

El Barça ha firmat per tres temporades, d'obligat compliment, i Telefónica té la possibilitat d'ampliar l'acord dos anys més, amb el mateix import econòmic. A més a més, el club disputarà un amistós a l'Amèrica Llatina.

stats