Esports 17/04/2021

Fabio Quartararo s'endú la 'pole' en el retorn de Marc Márquez al Mundial

El pilot de Yamaha sortirà escortat per Àlex Rins i Johann Zarco

3 min
Fabio Quartararo aconsegueix la seva 'pole' a Portugal

Marc Márquez ha tornat a pujar a la moto en una sessió de classificació nou mesos després. Totes les mirades estaven posades sobre el pilot de Cervera durant les diferents tandes de classificació i el català no ha defraudat. En la cursa de diumenge del Gran Premi de Portugal (14 h, DAZN) Márquez sortirà sisè i des de la segona fila de la graella. La primera posició la té reservada Fabio Quartararo. El pilot francès de Yamaha ha volat en el primer gir de la Q2 i s'ha assegurat la pole després que direcció de cursa anul·lés la volta ràpida a Pecco Bagnaia (Ducati), que li pispava el primer lloc.

La jornada, però, no només ha estat marcada pels temps i la classificació. En el primer entrenament lliure del dia, Jorge Martín (Pramac) ha patit un greu accident. Després de caure de la moto, la seva Ducati l'ha atropellat i ha quedat molt dolorit a terra. El pilot de San Sebastián de los Reyes no ha pogut marxar pel seu propi peu i les assistències mèdiques han hagut de portar el pilot a la clínica amb ambulància. Veient la gravetat de les lesions, ha estat traslladat amb helicòpter a l'hospital més pròxim. Els serveis mèdics han informat que Martinator ha patit diverses fractures a les mans i els turmells a més d'un traumatisme cranioencefàlic.

Després de l'ensurt, s'ha pogut reprendre la classificació. En la Q1, els millors temps els han marcat Marc Márquez i Àlex Rins des de l'inici de la sessió. El pilot de Cervera ha fet el millor temps de tot el cap de setmana en la primera volta de la classificació, a unes mil·lèsimes del temps de la pole del GP de l'any passat en el circuit de Portimao. Tots dos han pogut superar la primera tanda i han entrat de ple en la Q2, on han lluitat fins a l'últim instant per la millor posició de cara a la cursa de diumenge.

Mentre la resta de pilots sortia a pista, Marc Márquez es treia el casc i els guants. Massa voltes i càrrega al braç, que no parava de moure i destensar. El de Cervera ha esperat que quedessin cinc minuts de sessió per pujar a l'Honda i tirar al màxim per aconseguir un bon lloc de cara a la cursa. Qui no ha esperat ha sigut Fabio Quartararo. En el primer gir llançat, el pilot de Niça s'ha adjudicat la primera posició.

Quan semblava que ningú podia batre el temps del pilot de Yamaha, Pecco Bagnaia ha aparegut en escena. El de Ducati ha aconseguit pispar-li la primera posició al francès, però un cop acabada la sessió, direcció de cursa ha decidit invalidar-li la volta per no abaixar el ritme en un sector amb bandera groga. Bagnaia, visiblement decebut, ha marxat directe al box i sortirà 11è. Àlex Rins (Suzuki) i Johann Zarco (Pramac) seran els dos pilots que acompanyaran Quartararo en la primera fila de la graella de sortida.

Sam Lowes no vol deixar escapar el Mundial

Tot i que estem en la tercera cursa del Mundial, Sam Lowes (VDS) no afluixa el ritme i va directe cap al Mundial de Moto2. El líder sortirà des de la primera posició de la graella, juntament amb Remy Gardner (KTM), segon. El pilot català Xavi Vierge (Petronas) tancarà la fila des del tercer lloc.

L'ordre de sortida de la cursa de Moto3 (12.20 h), com ja és habitual, s’ha decidit en una última volta amb tots els pilots colze a colze. La posició més avançada en la línia de sortida és per a Andrea Migno (Rivacold), que aconsegueix la primera pole de l’any. Dennis Foggia (Leopard) s’estrena en la primera línia de sortida ocupant la segona posició just per davant de Jeremy Alcoba (Gresini), que repeteix al capdavant de la graella. 

stats