FUTBOL
Esports 29/11/2019

Bucarest, seu del sorteig de la fase final de l'Eurocopa

Espanya serà cap de sèrie en un sorteig amb un format complicat

Ara
1 min
Bucarest, seu del sorteig de la fase final de l'Eurocopa

BarcelonaBucarest serà la seu aquest dissabte del sorteig de la fase final de l'Eurocopa de futbol, torneig que per primer cop serà jugat a 12 seus diferents del 12 de juny a el 12 de juliol de 2020.

Segons el reglament de la UEFA, Espanya serà al bombo dels caps de sèrie juntament amb Bèlgica, Itàlia, Anglaterra, Alemanya i Ucraïna, que no podran enfrontar-se a la primera fase. El grup de la selecció espanyola serà l'E, que jugarà els seus partits a Dublín i Bilbao, seu en la qual l'equip que torna a dirigir Luis Enrique Martínez, disputarà els seus tres primers enfrontaments.

Els seus rivals sortiran d'una de les seleccions incloses al bombo 2 que no siguin amfitriones, el que descarta a Holanda i Rússia, deixant com a possibles rivals a França, Polònia, Suïssa o Croàcia. Un altre rival d'Espanya sortirà del bombo 3, en el qual estaran Portugal -defensora del títol-, Turquia, Àustria, República Txeca i Suècia. Dinamarca, també inclosa en aquest bombo, té ja assignat com a amfitrió el grup B, que jugarà els seus partits a Copenhaguen i Sant Petersburg, per la qual cosa Rússia igualment estarà en aquest grup.

La quarta selecció sortirà d'un dels quatre play-off que s'han de jugar al març, en concret el de la ruta B que acollirà els partits Bòsnia-Irlanda de Nord i Eslovàquia-República d'Irlanda.

en 2008 i 2012, amb la victòria al Mundial de Sud-àfrica 2010 al mig, i el prematur adéu després de la primera fase del Brasil 2014 i en els vuitens de França 2016, Espanya arribarà a una altra Eurocopa invicta a la fase de classificació, amb set victòries i dos empats amb Noruega i Suècia.

stats