Esports 20/05/2016

La Moncloa, sobre les estelades: "És una decisió tècnica i no política"

Sáenz de Santamaría critica les absències de Puigdemont, Colau i Carmena i defensa l'actuació de Dancausa

Ferran Casas
2 min
Soraya Sáenz de Santamaría

MadridIgual que fa amb els seus recursos al Tribunal Constitucional, el govern espanyol ha reduït a una qüestió purament "tècnica" la decisió de la seva delegada a Madrid, Concepción Dancausa, de prohibir l'exhibició d'estelades a la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla que diumenge es jugarà a l'estadi Vicente Calderón de la capital espanyola. "La delegació del govern ha pres la decisió amb criteris tècnics i operatius, no polítics", ha afirmat aquest divendres la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría per sortir al pas d'una polèmica que fins i tot ha creat controvèrsia al PP.

Segons ella s'ha actuat sempre "d'acord amb la llei" i amb l'ànim que entre les aficions dels dos clubs no es busqui cap altra rivalitat a banda de l'esportiva, "i per això excloem altres símbols com ha fet la UEFA". Malgrat que l'estelada no està explícitament prohibida, ha afirmat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que és un símbol de "propaganda política", i que això sí que està proscrit. En tot cas, ha mostrat una certa satisfacció perquè el tema s'hagi recorregut, tant pel club com per particulars a la justícia, perquè això donarà encara més legitimitat a la decisió final, "que respectarem".

Sáenz de Santamaría ha lamentat "la tendència a polititzar-ho tot", recordant que és "només futbol", i ha defensat que la tasca de la Junta de Seguretat i la Delegació del govern és "interpretar la llei". Ha negat, així mateix, que Mariano Rajoy o Jorge Fernández Díaz hagin tingut alguna cosa a veure amb la decisió i ha afirmat que encara que la justícia acabés acceptant l'exhibició d'estelades, Dancausa no necessàriament hauria de dimitir.

No ha estat tan indulgent amb els seus adversaris polítics. A Carles Puigdemont, que no pensa assistir a la final si la prohibició es manté, l'ha avisat que "acabarà sent pres de les seves paraules", i també ha criticat les alcaldesses de Barcelona i Madrid, Ada Colau i Manuela Carmena, respectivament, que tampoc aniran al partit com a senyal de protesta. "Hi haurien de ser en representació de les seves ciutats, i no aniria més enllà, perquè després aquestes coses senten precedents", ha conclòs amenaçadora.

stats