Barça
Esports 02/04/2021

Esprémer velles amistats per construir el nou Barça

Mino Raiola fa participar Joan Laporta en la subhasta per fitxar Haaland

3 min
Nino Raiola en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa matinal de Dijous Sant es va revolucionar en clau Barça amb l'arribada a l'aeroport de Mino Raiola i Alf-Inge Haaland. Són el representant i el pare del davanter de moda a Europa, un objectiu que els blaugranes comparteixen amb altres grans clubs del continent com el Manchester City, el PSG i el Reial Madrid. Erling Haaland, que al juliol farà 21 anys, juga al Borussia Dortmund, on ha marcat 46 gols en 44 partits en un any i escaig. Les xifres d'aquest ariet cridat a marcar una època són incontestables, però no estan servint perquè l'equip alemany s'asseguri la presència a la pròxima Lliga de Campions. Per això, tant el jugador com el seu entorn, conscients de l'interès de clubs amb més arguments que el Dortmund, estudien opcions de futur per canviar d'aires a curt termini. Entre elles la del Barça, tot i que també es van veure amb el Reial Madrid aquest dijous aprofitant el lloguer d'un jet privat. La subhasta ha començat.

Tot i això, ja fa setmanes que el nom de Haaland sona en l'entorn culer. Des de la sortida de Luis Suárez, la direcció esportiva busca un punta de referència per apujar el nivell del projecte esportiu que, entre altres coses, ha de convèncer Leo Messi per renovar. I el noruec, en paral·lel a les opcions lliures de Depay i Agüero, és el candidat número 1 per complir aquesta funció. Un fitxatge estratègic que Joan Laporta intentarà tot i les estretors econòmiques que travessa el club. Per això es va citar amb Haaland sènior i Raiola, amb qui manté una excel·lent relació des de fa una dècada, per a una primera presa de contacte en persona. Per al nou president blaugrana, afrontar les necessitats immediates de l'equip és, en certa manera, una forma de tornar al passat. Ja sap què és negociar amb el peculiar agent italià. El 2009, després del triplet, el va tractar intensament per reclutar Zlatan Ibrahimovic a partir d'una operació que va originar comissions milionàries i l'arribada de Maxwell Scherrer. I el 2015, en campanya electoral, se'l va guanyar per poder anunciar una opció preferencial per adquirir Paul Pogba.

Convèncer el representant i el pare de Haaland és, per a Laporta, el primer pas per abordar un fitxatge que, per poder fer-se efectiu, ha comportar per força la sortida d'algunes de les fitxes més elevades de la plantilla actual del Barça, com Griezmann, Coutinho i Pjanic. Sense una reducció dràstica de la massa salarial i una entrada generosa de diners a la caixa, el club no podrà anar a conversar amb el Borussia Dortmund, que taxa el seu davanter en més de 150 milions d'euros. Alhora, els alemanys saben que Haaland té una clàusula per sortir-ne el 2022 per 75 milions, cosa que els obligarà a tenir marge de negociació a aquest estiu si no volen perdre-hi calés. Sigui com sigui, el serial no ha fet sinó començar. Raiola i el Dortmund tenen a les mans una joia molt preuada i Laporta, ajudat als despatxos per un altre veterà com Mateu Alemany, espremerà velles complicitats per construir un nou Barça.

Cares conegudes

La recepta serà la mateixa per aconseguir la renovació de Messi. Jorge, pare i representant del 10, manté una bona relació amb Laporta des de les primeres ampliacions de l'actual capità del Barça i espera que aquesta bona sintonia s'apliqui en les converses que han de venir. La família Messi, encarnada en aquest cas per Rodrigo, també serà present en la negociació pendent per renovar Ilaix Moriba, una perla de La Masia que acaba contracte el 2022. D'altra banda, en la pugna per fitxar Alaba, que no continuarà al Bayern Munic, Laporta es trobarà amb Pini Zahavi, un intermediari que el va ajudar a aconseguir el favor del Manchester United per vendre un preacord per Beckham abans de les eleccions del 2003. Finalment, com no podia ser d'una altra manera, no faltarà el vincle amb Jorge Mendes, amb qui el president va tractar per incorporar Márquez, Quaresma i Deco. L'agent portuguès porta l'agenda d'Ansu Fati, que acaba contracte el 2022, i de Trincão, que segons com quedi la plantilla del curs que ve potser ha de canviar d'aires si vol tenir minuts.

stats