Esports 14/11/2019

L'esport illenc acomiada el "pioner del motociclisme balear"

Destaquen l'"esforç i sacrifici" de Jorge Lorenzo durant la seva carrera esportiva

Ara Balears
2 min
L'esport illenc acomiada el "pioner del motociclisme balear"

PalmaEl món de l'esport balear lamenta la retirada de Jorge Lorenzo i mostra agraïment a la carrera del pilot. En el dia del seu adeu, els amics, companys i seguidors del pilot mallorquí descriuen Lorenzo com un exemple per als més petits i com el "pioner del motociclisme a les Illes Balears i un exemple de dedicació, esforç i lluita contínua".

Rafael Cañellas, president de la Federació Balear de Motociclisme, ha lamentat el comiat del pilot mallorquí, que ha definit com "el pioner del motociclisme a les Illes Balears i un exemple per a tots els joves que somiaven a ser pilots". Cañellas ha destacat la brillant carrera de Lorenzo i ha remarcat que "durant la història n'hi ha molt pocs com ell, ha posat l'arxipèlag balear als mapes i estam molt agraïts per tant com ens ha ajudat i tot el que ens ha aportat". El president de la Federació Balear de Motociclisme ha assegurat que "des del meu punt de vista podria haver continuat un o dos anys més, però és una decisió personal i l'hem d'entendre i respectar". "És un home que ha dedicat tota la seva vida a la moto i ha obert el camí del motociclisme balear, no podem fer res més que donar-li les gràcies", ha sentenciat Cañellas.

Per la seva banda, David Salom, amic de la infància del pilot mallorquí i company en els seus inicis, ha lamentat que es retiri perquè "ens ha fet gaudir molt". Salom ha subratllat que Lorenzo "és un gran exemple per a les futures generacions, no hi ha millor exemple a seguir que ell quant a esforç, dedicació i lluita pels propis somnis i objectius". El propietari del taller HD Salom i entrenador dels joves pilots de les Illes ha valorat molt positivament "la decisió de fer aquesta passa tan difícil", però ha lamentat que "no continuï un any o dos més, perquè es mereix molts més èxits". "Mai podrem agrair tot el que ha aportat Lorenzo al motociclisme balear i espanyol", ha remarcat Salom.

El director general d'Esports, Carles Gonyalons, també ha dedicat unes paraules a Jorge Lorenzo i ha remarcat l'espectacular trajectòria del pilot mallorquí. "És un dels grans esportistes que han sortit de les Balears i això sempre és un orgull", ha remarcat. Gonyalons ha desitjat molta sort en els projectes que tingui el mallorquí en el futur. "Sempre serà un exemple i una referència de l'esport", ha sentenciat el director general.

El Reial Mallorca també ha reaccionat a la notícia de l'adeu de Jorge Lorenzo. A través d'una piulada al seu compte oficial de Twitter, el conjunt vermell ha donat l'enhorabona a Lorenzo per "la seva gran carrera esportiva i per fer més gran l'esport balear". A més, en el missatge han desitjat sort al pilot en els seus pròxims reptes.

El Govern de les Illes Balears s'ha sumat al comiat del pilot mallorquí amb una piulada on li donaven les "gràcies per tantes alegries". Al Tweet també han desitjat "el millor" de cara al futur i han remarcat que "Ets i seràs el nostre campió".

stats