Futbol - Segona Divisió

Braithwaite acaba amb la sequera de l'Espanyol

Els blanc-i-blaus guanyen per la mínima el Vila-real B en un partit frenètic decidit amb un doblet del danès

Brian Oliván defensant una acció d'Álex Forés.

BarcelonaL’Espanyol supera per 2 a 1 el Vila-real B en un enfrontament que torna a deixar dubtes, però acaba amb una victòria vital. Després de dominar la primera mitja hora, els de Ramis van perdre el control i tots dos equips van lluitar fins a l'últim sospir. Els pericos es retrobaven amb un equip que lluita per mantenir la categoria però que va fer mal en el partit d’anada, amb triomf del filial groguet per 3-1. Des d’aleshores, sembla que els pericos no volen gaire, sinó que neden a la deriva. Enllaçaven cinc partits sense sumar tres punts, la pitjor ratxa de la història del club a Segona Divisió.

El Vila-real B només havia guanyat un partit a domicili, i Cornellà no es podia permetre ser l'escenari del segon. Tot i que el ritme dels primers minuts va ser força baix, els locals estaven trobant el seu lloc i dominaven la possessió. La inspiració i la sort semblaven acompanyar, per fi, els de Ramis. Braithwaite va protagonitzar la primera meitat del duel. Primer, habilitat per Espigares, es va desmarcar hàbilment i va rebre la passada d'El Hilali per convertir-la en assistència i obrir la llauna. Després, gràcies a un penal sobre Pere Milla, el danès va signar un doblet. Va celebrar els encerts amb l'energia de qui sap que dona aire a un equip que feia setmanes que no respirava tranquil. Fins i tot va poder fer el tercer en una falta rebutjada per Morro i en una gran jugada de Brian Oliván que va rematar Puado al travesser i finalment Braithwaite entre els tres pals, però el gol va ser anul·lat per fora de joc.

L'Espanyol, però, sembla condemnat a patir. En una jugada tan senzilla com precisa, els groguets van embrutar una primera part força bona dels blanc-i-blaus. Ontiveros, amb una passada preciosa a l'àrea, va trobar Álex Forés. Aquest va complir a la perfecció la funció d'ariet al fer el primer del Vila-real i posar en alerta els locals. El filial va competir valentament en una segona part igualada i un xic caòtica. Les seves ocasions se succeïen, les possessions s'allargaven i el públic perico s'inquietava, veient que un partit que havia començat molt bé estava trontollant. Els últims 10 minuts van ser de màxima emoció, i els de Ramis van voler crear un joc més directe, amb un ritme frenètic que revelava la seva inquietud i por de tornar a caure en l'enèsim empat. Braithwaite podria haver estat l'heroi definitiu, però els seus xuts van marxar desviats. Finalment el xiulet va alliberar l'Espanyol, que suma tres punts suats i lletjos però importantíssims per poder aspirar a l'ascens directe.

• RCD Espanyol: Pacheco; El Hilali (Óscar Gil, 65'), Sergi Gómez, Calero, Brian Oliván; Puado, Aguado (Keidi Bare, 72'), Pol Lozano (Gragera, 86'), Edu Expósito (Salvi Sánchez, 64'); Braithwaite, Pere Milla (Keita Baldé, 72'). Entrenador: Luis Miguel Ramis.
  • Vila-real B: Morro; Lanchi (Marcos Sánchez, 95'+1'), Espigares, Pablo Iñíguez, Tasende; Rodrigo (Ferrari, 82'), Del Moral (Gelardo, 95'+1'), Carlo (Requena, 82'), Ontiveros; Álex Forés, Jorge Pascual (Collado, 55'). Entrenador: Miguel Álvarez.
  • Gols: Braithwaite (17', 32'), Álex Forés (38').
  • Àrbitre: Rafael Sánchez López (Comitè Murcià).
  • Targetes grogues: El Hilali (45'), Jorge Pascual (45'+1'), Calero (55'), Lanchi (73').