Copa del rei

Un Espanyol poruc cau eliminat a la Copa (0-1)

El Getafe s'imposa gràcies a un gol de Milla a cinc minuts per al final i elimina els blanc-i-blaus

2 min
Jofre Carreras, jugador de l'Espanyol

BarcelonaL'Espanyol segueix patint. A la Copa tampoc arriben les alegries que no es troben a la Lliga, on el repte és no despenjar-se de la part alta. L'equip d'Ivan Ramis ha caigut eliminat a la Copa del Rei davant el Getafe, per culpa d'un gol de Luis Milla a tres minuts per al final. Era un partit que semblava destinat a la pròrroga, fins a la bonica jugada dels madrilenys. La resta ha costat d'empassar. Ferm en defensa, l'equip català ha recuperat ritme competitiu i per moments, semblava una mica millor que un rival de Primera. Però no ha servit per donar alegries als aficionats locals, més enllà de veure com creix el porter Joan García o els bons minuts de joves com Ian Forns.

El partit no ha estat una oda al futbol. Si el Getafe té la fama de ser un dels equips més defensius d’Europa, l’Espanyol no tenia ganes de ser més atrevit. En alguns moments, el dubte era veure qui tindria la pilota, responsabilitat que solia caure en els madrilenys, que han encadenat possessions estèrils durant tota la primera part. L’equip de Ramis lligava de mans i peus el Getafe, defensant bé tant per dins com per les bandes, frustrant els visitants. Braithwaite i Jofre, en dos atacs verticals després de recuperacions de pilota, han animat el joc abans del descans, però sense tenir punteria. L’Espanyol semblava sentir-se més còmode que el Getafe, tot i que, tal com anava el partit, el dubte era qui s’atreviria a ser valent per evitar una pròrroga que ningú desitjava.

A la segona part, el Getafe ha collat una mica més, però res de l’altre món. Si a l’Espanyol Jofre Carreras era qui hi posava més ganes, al Getafe era l’anglès Mason Greenwood. El duel de Copa, però, era una demostració de com defensar a banda i banda, protegint els porters, frustrant els davanters i, de pas, endormiscant els espectadors. Passava ben poca cosa, ja que les defenses s'imposaven. Els canvis, amb l’entrada de Puado i Sánchez a l’Espanyol, i el turc Enes Ünal als visitants, tampoc servien per trencar la dinàmica d’un partit per a porucs, amb més por a cometre errades que no pas atreviment per fer gols.

A pocs minuts per al final, un atac del Getafe ha acabat amb una bona recuperació de Luis Milla. I en dos tocs, l'equip de Bordalás ha marcat el gol del triomf. L'Espanyol, que ha competit mirant als ulls a un rival ten teoria superior, ja no ha tingut temps per a gaire cosa més, més enllà d'un bany de xiulets. Ara li tocarà centrar-se en la lliga, on es jugarà el seu destí. Competint així, podrà ser a dalt, tot i que caldrà més efectivitat.

  • Espanyol: Joan García; El Hilali, Sergi Gómez, Calero, Ian Forns (Brian Oliván, min.88); Edu Expósito, Pol Lozano (Keidi Baré, min.88), Aguado (Salvi, min.65), Jofre (Puado, min.65); Pere Milla i Braithwaite.
  • Getafe: David Soria; Carmona (Óscar Rodríguez, min.46), Alderete, Gastón, Diego Rico (Mitrovic, min.86); Luis Milla, Maksimovic, Juan Iglesias, Greenwood; Latasa (Unal, min.65) i Mayoral.
  • Gols: 0-1 Luis Milla (87').
  • Àrbitre: García Lozano (Andalusia).
  • Targetes grogues: Óscar Rodríguez (min.62), Omar El Hilali (min.75) i Gastón (min.76).
  • Targetes vermelles: cap
  • Estadi: Stage Front Stadium, 15.197 espectadors.
stats