Mundial de Qatar 2022
Esports 27/11/2022

Espanya no sap rematar la feina contra Alemanya

Füllkrug iguala el gol de Morata i manté vives les opcions de la 'mannschaft' de classificar-se (1-1)

3 min
Álvaro Morata, autor del gol d'Espanya contra Alemanya

BarcelonaEspanya i Alemanya van empatar en la segona jornada del Mundial. Un punt per a cadascú que va deixar relativament satisfetes les dues seleccions pel marcador, tot i que amb sensacions ben diferents. El punt suposava per a la roja un pas endavant gairebé definitiu per ser als vuitens de final, i com a primera de grup, tot i que va tenir Alemanya contra les cordes durant molts minuts. En canvi, la mannschaft sap que, si guanya l'últim partit, continua tenint bones opcions de classificar-se per a la següent ronda. La intensitat, els nervis i el VAR van ser protagonistes en un matx de primer nivell on Morata i Füllkrug van ser els golejadors.

Era d'esperar que el partit no tindria res a veure amb el del debut. Ni Espanya va tenir l'autopista en atac que va tenir contra Costa Rica ni Alemanya va xocar amb un mur defensiu com el del Japó. Però això no va impedir gaudir d'una de les millors actuacions del Mundial, pel que s'ha vist fins ara. Per l'entitat de les seleccions i pel que estava en joc, sobretot per part d'una mannschaft ferida i necessitada de punts.

Luis Enrique, poc amant de repetir alineacions, va fer el seu canvi de rigor al lateral dret, fent entrar Carvajal en el lloc d'Azpilicueta. Per a la resta, tot igual. També al mig del camp, malgrat que aquesta vegada Pedri no va sentir-se tan còmode a la gespa. I també a la davantera, on Marco Asensio seguia de 9 i Ferran Torres jugava a la dreta. L'extrem blaugrana va tornar a desesperar els seguidors de la roja: bons moviments sense pilota, sempre desmarcat... però lent i erràtic en la definició, fallant dues bones ocasions. La més clara, això sí, va ser de Dani Olmo, amb un xut sec que Neuer va salvar amb una gran estirada, abans que l'esfèrica s'estimbés al travesser.

A Espanya li faltava pólvora i Ferran Torres va ser l'escollit pel tècnic per deixar el terreny de joc i donar entrada a Morata, l'únic davanter centre oficial que té la selecció. I va ser Morata, precisament, l'encarregat d'obrir el marcador. Jordi Alba va centrar com els àngels i el davanter de l'Atlètic de Madrid va superar Neuer amb un toc subtil i precís a l'escaire.

Pas endavant obligat d'Alemanya

Alemanya no va tenir més remei que fer un pas endavant. La mannschaft havia desaprofitat una bona oportunitat al primer temps, més pendent de l'ordre al terreny de joc que no pas de l'atreviment. Els nervis són traïdors quan saps que una derrota t'envia cap a casa i Hans Flick, el tècnic alemany, havia preferit esperar al darrere, renunciant fins i tot a la possessió. Però Alemanya ni va sentir-se còmode defensant ni va estar fina en les poques vegades que podia córrer a l'espai. Va marcar un gol, de cap, en una falta lateral. Però la diana de Rüdiger va ser invalidada a instàncies del VAR per fora de joc.

El partit havia canviat d'escenari. Hi havia espais a l'esquena de la defensa d'Alemanya i Luis Enrique va apostar per Nico Williams, encara que l'extrem de l'Athletic Club va ser incapaç de guanyar cap duel individual. Espanya desaprofitava una ocasió d'or mentre la mannschaft insistia en l'atac. Li era igual córrer riscos. I va tenir la sort de topar amb una defensa tendra, amb Laporte i Rodri que no sempre anaven a l'una, per empatar. Unai Simón no va poder fer res quan Niclas Füllkrug, un jugador de refresc, va quedar sol a l'àrea i el va afusellar per l'escaire.

Alemanya en volia més, però Espanya no va concedir més ocasions. Tot queda pendent per a l'última jornada.

stats