Espanyol
Esports 31/07/2015

L'Espanyol tanca la cessió del central xilè Enzo Roco

El club blanc-i-blau tindria una opció de compra pel defensa a final de curs, que es podria executar assumint el cost de la meitat o la totalitat dels drets del jugador

Enzo Roco / RCDE

BarcelonaL'Espanyol ha trobat en el central xilè Enzo Roco el recanvi de Diego Colotto. El defensa, que complirà 23 anys el proper mes d'agost, arriba cedit de l'Universidad Católica, club que el va deixar a préstec a l'Elx la temporada passada. El club blanc-i-blau tindrà al final del curs entrant una opció de compra que es podria materialitzar a través de dues formes: comprant el 50% dels drets del jugador a canvi d'1,5 milions d'euros, o bé adquirint la totalitat de la propietat, per la qual pagaria 2,5 milions. El jugador s'ha sotmès a les proves mèdiques i serà presentat aquest mateix matí (13:30 hores).

La seva propietat està repartida, de forma que l'Elx en té un 25%, i un grup de representants, lligats a l'Universidad Católica, el seu club d'origen, en tenen el 75% restant. Si exerceixen la seva compra, firmaria per quatre cursos. Roco es converteix així en el quart central de la plantilla de l'Espanyol, que ara comptava amb Héctor Moreno (el futur de qui encara no és clar, pendent encara de la recuperació de l'operació al peu), Álvaro González i Raíllo. A causa de la lesió del mexicà, Roco es podria incorporar de forma inmediata a l'equip i disputar els primers minuts en el duel contra el Reading, dissabte.

Amb el conjunt ilicità va disputar un total de 32 partits a Primera i quatre de la Copa del Rei, en els quals va aportar dues assistències. Amb el seu anterior equip, l'Universidad Católica, va arribar a jugar 84 partits on va marcar 7 gols i va firmar 3 passades de gol. A més, és internacional absolut amb Xile, amb qui ja ha jugat sis partits amistosos.