Bàsquet - Eurolliga
Esports 18/05/2023

Nikola Kalinic: "Vaig tenir desacords i algun problema amb Jasikevicius, però ho vam solucionar"

Aler del Barça

3 min
Nikola Kalinic, aler del Barça

BarcelonaEl Barça va intentar el fitxatge de Nikola Kalinic (Sèrbia, 1991) l'estiu del 2021, però no va ser fins un any després que va aconseguir la seva incorporació. El jugador és una de les peces clau per dotar l'equip blaugrana de la consistència que es necessita per guanyar una final four de l'Eurolliga com la que aquest divendres comença a Kaunas.

No va poder jugar l'últim partit a Vitòria, com es troba?

— No estic perfecte, però bé. He tingut alguns problemes a l'espatlla, però estaré preparat per jugar la final four.

Com veu l'equip?

— Sí, crec que estem preparats. Arribem tots sans, llevat de Cory Higgins. Alguns jugadors arrosseguem coses petites, però l'estat general és bo. Estem en un bon moment de la temporada. La dinàmica és bona i hem guanyat partits importants. Hem tingut dos o tres dies per netejar la ment i preparar bé el partit de divendres.

Vostè ja sap el que significa guanyar una Eurolliga. Quines són les claus?

— Si en conegués el secret, ja tindria quatre títols al meu palmarès. La motivació no és mai un problema, tothom en té. Hem de mantenir-nos tranquils, jugar amb intel·ligència per llegir bé el partit i mantenir la concentració en tots els moments i situacions. Un minut després d'un altre. Només ens queden dos partits i hem de posar tota l'atenció en el primer.

Nikola Kalinic durant una presentació

La semifinal serà contra el Madrid.

— Un clàssic sempre és un partit dur i interessant. Necessitem respondre a la seva intensitat i estar preparats per a algunes de les coses que ja van utilitzar contra el Partizan, com potser alguna defensa zonal. Crec que hem preparat bé el partit i que podrem proposar la nostra millor versió.

Quina opinió té de la tangana del segon partit?

— No és fàcil ser intel·ligent en un moment de tanta tensió. Tenia la sensació que, tal com anaven les coses, si haguessin jugat cinc partits més, el Madrid no n'hauria pogut guanyar cap. Ells van començar a fer algunes faltes dures i lletges, com la de Llull. Punter va reaccionar i tot va canviar. Era l'única cosa que li quedava per provar al Madrid i ho van fer. Després d'allò l'eliminatòria va canviar i el Madrid va començar a jugar molt millor fins a capgirar-la del tot. Tenia la sensació que el Partizan els hauria pogut guanyar deu vegades seguides, però tot va canviar. Nosaltres haurem d'estar preparats per a tot i no anar a la guerra com van fer Punter o altres jugadors.

No és senzill mantenir el cap fred.

— Quan estàs disputant uns play-off i estàs lluitant per una final four no és senzill. Portes anys treballant per un objectiu i, de sobte, tens una oportunitat. Et jugues tota la temporada en un moment. Alguns jugadors es tornen més agressius. Els àrbitres em tornaran a odiar, però crec que és la seva responsabilitat controlar el partit assenyalant faltes i proporcionant el timing perquè els jugadors es calmin. Els jugadors també tenim la responsabilitat de tranquil·litzar-nos i d'entendre que no se soluciona res amb una baralla.

Com és la seva relació amb Sarunas Jasikevicius?

— Bé, vam començar amb una relació distant, però n'hem anat construint una de nova mes a mes. Vaig tenir-hi desacords i algun problema puntual, però ho vam solucionar i vam trobar la manera de treballar junts. El més important per a l'equip és que cadascú faci bé la seva feina i trobi el seu rol per aportar la seva millor versió. La situació ha millorat molt i crec que és el camí necessari per tenir èxit.

stats