Futbol - Primera Divisió
Esports 08/03/2021

Empaten l'Atlètic i el Madrid (1-1), guanya el Barça

Els blaugranes, segons, es queden a tres punts dels matalassers i en tenen dos més que els blancs

Albert Domènech Sans
3 min
Luis Suárez i Casemiro

Luis Suárez, quatre cops campió de Lliga vestint la samarreta del Barça, vol engreixar el seu palmarès particular aixecant un cop més el trofeu, però aquest cop amb l’Atlètic de Madrid. El davanter uruguaià -gràcies a una acció que va néixer a les botes de Trippier, va mostrar la potència de Llorente i, finalment, l’olfacte del killer- va obrir la llauna d’un partit que els matalassers acabarien deixant escapar. Després de tenir noquejats els blancs durant bona part del duel, l’última empenta dels de Zidane va permetre a Benzema empatar als últims instants (1-1). Qui en surt guanyador és el Barça: els blaugranes, sent segons, es queden a tres punts dels matalassers (amb un partit pendent encara de jugar contra l’Athletic Club) i en tenen dos més que els blancs.

Després d’un primer quart d’hora de tempteig entre els dos equips, l’Atlètic es va avançar gràcies a una potent cavalcada de Llorente -futbolista defenestrat en la seva etapa al primer equip del Reial Madrid-, que va acabar amb la diana de Luis Suárez superant la sortida de Courtois. El gol local va activar l’orgull blanc i els de Zidane van contestar amb una rematada de Benzema a centrada d’Asensio i una fuetada de Casemiro. El Madrid es va animar, però no aconseguia fer-se amb el domini del partit.

Abans del descans, el VAR va tenir la seva quota de protagonisme en una jugada polèmica en què el central Felipe Monteiro va desviar la trajectòria d’una centrada amb el braç involuntàriament quan Casemiro ja tenia la canya a punt. Després de revisar l’acció en el videomarcador, el col·legiat Alejandro Hernández Hernández va decidir que no hi havia res punible de ser penal. 

L’Atlètic perdona i ho paga

A la represa, malgrat que els jugadors blancs van sortir una mica més endollats, els matalassers van seguir olorant la sang al contraatac. Carrasco, que es va fer un fart de deixar en evidència Lucas Vázquez -lateral blanc en funcions aquesta temporada-, va tenir un mà a mà que va resoldre amb solvència Courtois. Si al flanc esquerra de l’atac Carrasco era un maldecap, per la banda dreta Marcos Llorente també es va fer un fart de córrer per alimentar un insistent Luis Suárez -que també va perdonar un mà a mà amb Courtois-, i un desencertat Correa. Amb un Madrid inoperant, amb Rodrygo i Asensio desdibuixats i substituïts a l’hora de partit, Diego Pablo Simeone s’esquinçava les vestidures veient com els seus futbolistes no sentenciaven el partit al contraatac. 

Amb camp obert per córrer, l’entrenador matalasser va afegir més carn a la graella amb l’entrada de João Félix. Però els locals, malgrat ser molt superiors, no aconseguien tancar el marcador, mentre que el Madrid va treure el cap amb una tímida rematada de Vinícius i un xut llunyà de Fede Valverde que va desviar Oblak amb els punys. L’Atlètic de Madrid seguia sense rematar la feina i els de Zidane van recordar que no se’ls podia donar per morts. Després d’una pèrdua d’un Correa visiblement cansat, la jugada va acabar amb una passada al cor de l’àrea de Vinícius que Benzema, en dues ocasions, per ben poc no aprofita per superar Oblak i igualar el partit. 

De tant avisar, al final, el Reial Madrid va acabar trobant el gol de l’empat. Dos dels pilars del conjunt blanc, Casemiro i Benzema, es van associar a la frontal amb una meravellosa paret i el francès va aconseguir igualar el partit. Qui perdona la paga. Empaten l’Atlètic i el Reial Madrid, guanya el Barça. 

stats