Esports 20/09/2020

Empat amb regust de victòria d'un Mallorca que cerca la seva millor versió

El conjunt balear suma un punt (0-0) a Cornellà en un dels partits més complicats de la temporada

J. Genovard
Joan Sastre i Salva Sevilla durant el partit

PalmaPrimer punt per al Mallorca en una de les sortides més difícils de la temporada. Després de la derrota en la primera jornada contra el Rayo Vallecano a Son Moix, l'equip de Luis García Plaza ha aconseguit sumar el primer punt després d'empatar a zero contra l'Espanyol en un partit sense ocasions clares en el qual el conjunt balear ha superat, en moltes fases del partit, l'equip català.

Un nou Mallorca, amb les idees molt més clares que la setmana passada, amb la pressió a camp contrari, la circulació ràpida i la fortalesa defensiva com a armes i senyes d'identitat, ha mostrat una versió completament diferent de la de la primera jornada en la qual s'encengueren les alarmes després d'un partit en què el conjunt de Luis García Plaza fou un conjunt sense ànima, idees ni perill.

Els primers 45 minuts no han tingut un dominador clar, i els dos equips han tingut fases de possessió de la pilota i el domini, però cap dels dos no ha aconseguit crear ocasions clares per avançar-se al marcador. El Mallorca, valent amb les idees clares i sense temor de l'equip estrella de la categoria, s'ha sentit còmode durant els primers 45 minuts, però no ha aconseguit estar encertat a l'àrea rival i ha enyorat la presència d'Ante Budimir, que ha quedat a l'illa a l'espera que es resolgui el seu futur.

El Mallorca ha sortit dels vestidors amb l'objectiu d'obtenir el control i el domini del partit i ho ha aconseguit. La segona part ha estat un monopoli d'un Mallorca que tenia el control del duel, amb grans circulacions al centre del camp, però sense perill ni encert a la zona de tres quarts. Lago Junior, Dani Rodríguez i Abdon Prats no han fet mal a la defensa de l'Espanyol ni han inquietat el seu porter.

Luis García ha donat entrada a Álex Alegría -per Abdon-, Antonio Sánchez -per Febas-, Stoichkov -per Dani Rodríguez- i el darrer fitxatge del conjunt vermell, Jordi Mboula -per Lago Junior-, per tal d'aportar més ritme a la zona d'atac, però tampoc no ha aconseguit decantar la balança i sumar els tres punts.

Deu minuts abans de la conclusió del partit, l'Espanyol ha quedat amb deu jugadors per l'expulsió de Marc Roca, i el Mallorca ha gaudit de la millor ocasió després d'una gran combinació entre Raillo i Mboula que la defensa de l'Espanyol ha desbaratat en el darrer moment.

Amb aquest empat l'equip mallorquí suma el primer punt de la temporada i mostra una nova versió esperançadora amb vista a una temporada amb l'objectiu de tornar a Primera Divisió.