ESPANYOL
Esports 19/09/2019

Un empat amb dues cares eclipsa el rècord d’imbatibilitat

L’Espanyol supera els 21 partits invicte de l’Ajax en un partit en què deixa viu el Ferencváros

Roger Requena
3 min
Els jugadors de l’Espanyol celebrant el gol de Vargas contra el Ferencváros.

Cornellà-el PratL’Espanyol es va estrenar en la fase de grups amb un entrebanc incomprensible (1-1) contra el rival a priori més assequible del grup, un Ferencváros que en va tenir prou amb tres xuts en els primers deu minuts per esgarrapar un punt molt valuós de l’RCDE Stadium. El que havia de ser una festa a Cornellà-El Prat va acabar sent una remuntada incompleta d’un Espanyol que continua mostrant dues cares oposades. L’única cosa positiva d’ahir és que es va batre el rècord d’imbatibilitat europea, que a partir d’ara lidera l’Espanyol amb 22 partits invicte. Una fita que segur que importa ben poc a David Gallego, que ahir es va tornar a desesperar veient com el seu equip regalava tota una part. Un cop més, l’Espanyol va tornar a acusar una mala posada en escena. Indecís i sense idees amb la pilota als peus, i massa tou en defensa, va permetre al Ferencváros obtenir un gran rèdit amb ben poc esforç.

Lozano va estrenar amb bona nota la seva primera titularitat aquest curs acompanyant Marc Roca al doble pivot, mentre que Granero i Melendo van jugar per fora. Un experiment que no va donar bon resultat. A falta d’extrems purs sobre la gespa, van haver de ser Vargas i Wu Lei els que es van haver de buscar la vida a les bandes i fer-se un tip de perseguir passades massa precipitades. El Ferencváros va confirmar el que havia avisat Gallego: que és perillós en les transicions ofensives. Al tercer intent va aconseguir obrir la llauna gràcies a una centrada des de la dreta que Javi López va interceptar amb molt mala fortuna. Una bufetada molt dura per al capità i per a un RCDE Stadium que va emmudir. El gol dels hongaresos i el pas dels minuts van permetre a l’Espanyol tenir el control de la pilota, però sense ocasions. En tot el primer temps només va rematar entre els tres pals amb un xut de Wu Lei des de la frontal. Gallego, que s’havia fet un tip de donar indicacions amb un punt de desesperació des de la banqueta, va acomiadar el primer temps donant un cop de puny a la seva butaca de la banqueta: era conscient del peatge que podria significar arrencar la fase de grups amb una derrota contra el Ferencváros. L’Espanyol es va treure la son de les orelles després del descans. El partit va canviar amb el pas pels vestidors, seguint un guió semblant al que ja s’havia viscut contra el Zoryà i l’Eibar. L’Espanyol va reaccionar, va imposar un ritme molt més alt i va ficar el Ferencváros a la seva àrea. El setge blanc-i-blau va ser constant al llarg del segon temps. Hi havia temps per remuntar, però l’equip va acabar pagant car haver regalat una part.

Al segon temps, amb Calleri a la punta d’atac, Vargas i Wu Lei van trobar un soci que els va fixar els centrals i els va permetre jugar amb més llibertat entre línies. L’argentí ho va aprofitar per empatar després d’una rematada de cap que el porter rival no va blocar. La pilota va sortir refusada però el pal, que va semblar que volia donar una segona oportunitat a Vargas, va aturar-la i va permetre a l’argentí establir l’1-1 en una jugada embolicada que podria haver sigut anul·lada. I és que instants abans del doble intent del Monito, Naldo havia colpejat amb el colze un rival que va quedar estès sobre la gespa. Com que no hi havia VAR, l’acció no es va poder revisar. Gallego va acabar de posar tota la carn a la graella amb Pedrosa i Campuzano. Els joves del planter van alimentar la constant sensació de perill de l’Espanyol. Els locals es van fer un tip de rematar de totes les maneres possibles. Però sense encert, i amb només una meitat a l’altura de les expectatives de Gallego. El primer temps els redueix el marge d’error. El pròxim partit, una visita al CSKA que va sortir escaldat contra el Ludogorets.

stats