Jocs de Tòquio

Dues esportistes trans en una mateixa jornada: les cinc anelles olímpiques del dia

À.G.
2 min
Laurel Hubbard

El dilluns olímpic ha estat marcat per la suspensió de les proves de vela per culpa de la falta de vent, però també ha servit per deixar un grapat d'històries secundàries que passaran als llibres d'història.

Quinn i Laurel Hubbard fan història

Dilluns històric a Tòquio, en què dues atletes trans han competit. La futbolista Quinn ha participat en la victòria del Canadà contra els Estats Units (0-1), mentre que l'aixecadora de pesos Laurel Hubbard ha quedat eliminada en la prova per a més de 87 quilos d'halterofília. La neozelandesa, que havia generat moltes crítiques per la seva participació, ha acumulat tres intents fallits.

Raven Saunders.

El COI estudiarà el gest reivindicatiu de Raven Saunders

El COI estudiarà, abans de pronunciar-se, tots els detalls relacionats amb el gest que va fer l'atleta nord-americana Raven Saunders, medallista de plata, al podi de llançament de pes. Saunders va creuar els braços per sobre del cap en forma de X per indicar "la intersecció en què es troben tots els que estan oprimits". Saunders va fer, d'aquesta manera, el primer gest reivindicatiu al podi d'atletisme dels Jocs Olímpics de Tòquio, i va contravenir així la normativa del COI, que per a aquests Jocs autoritza aquests gestos però sempre que no sigui en competició o en la cerimònia de lliurament de medalles.

Simone Biles.

Simone Biles reapareixerà dimarts

Simone Biles reapareixerà dimarts. L'equip nord-americà de gimnàstica ha inscrit la campiona olímpica en la final individual de la barra d'equilibris. Després de no estar en condicions mentals de competir durant els últims dies, Biles disputarà l'última prova, tal com ha anunciat el canal oficial de Tòquio 2020 i la federació del seu país.

Krystsina Tsimanouskaya.

La República Txeca i Polònia ofereixen asil a la bielorussa Krystsina Tsimanouskaya

El govern txec també ha ofert a l'atleta bielorussa Krystsina Tsimanouskaya, que és a Tòquio sota protecció de la policia japonesa després d'un intent de deportació forçada per part de Minsk, un visat perquè pugui viatjar a la República Txeca i demanar-hi asil polític. El govern polonès ja va oferir un visat humanitari a l'atleta.

Paolo Nicolai.

El rendiment d'un esportista baixa un 30% si li falta un 2% de líquid

El rendiment d'un esportista pot minvar un 30% si li falta un 2% de líquid al seu organisme, per la qual cosa la hidratació és important i ha de ser constant, ha afirmat l'expert en nutrició esportiva i docent de la Universitat Internacional de la Rioja (UNIR) Antonio Murillo. L'expert ha subratllat que és transcendental que els esportistes d'elit estiguin hidratats, especialment els que competeixen en modalitats "extremes", com el triatló, en què els participants porten el seu cos al límit i s'enfronten a diferents canvis ambientals.

stats