Esports 12/06/2021

Djokovic-Tsitsipas: un dels dos ocuparà l'anhelat tron de París

La final de Roland Garros representarà el duel generacional del tenis mundial

L.B.
2 min
Djokovic després de vèncer a Nadal a les semifinals de Roland Garros

La gran final de la terra batuda es disputarà aquest diumenge. Novak Djokovic i Stefanos Tsitsipas (17 h, DAZN i Movistar+) s'enfrontaran en una final que simbolitza la lluita generacional en el tenis actual (el serbi és 14 anys més gran que el grec). Els dos rivals arriben a la cita amb les cames i el cap al límit, després de dues semifinals maratonianes. Veterania i joventut lluitaran per aixecar la Copa dels Mosqueters.

La victòria que va segellar Djokovic davant Rafa Nadal serà un partit que quedarà per sempre en la història del Grand Slam. El serbi, únic capaç de superar el manacorí en dos dels tres partits que ha perdut en la terra batuda de París, pot continuar fent història davant Tsitsipas. Djokovic té l'oportunitat d'endur-se el premi, i per partida doble. El serbi pot convertir-se en el primer tenista en l'Era Open que guanya almenys dues vegades tots els Grand Slams i, a més, pot col·locar-se per primer cop en la seva carrera a un de Nadal i del suís Roger Federer.

A l'altra banda de la xarxa hi haurà Stefanos Tsitsipas. La jove i ascendent promesa del tenis mundial trepitjarà la terra per primer cop en una final a Roland Garros. El grec és el tenista que ha signat una temporada més bona: 39 victòries, 22 de les quals sobre terra batuda. És més, només compta tres derrotes, contra el noruec Casper Ruud a Madrid, contra Nadal a Barcelona i contra Djokovic a Roma.

Els antecedents es decanten de la banda del serbi. Els protagonistes de la final s'han vist les cares en set ocasions. Djokovic ha guanyat cinc vegades, mentre que el jove tenista hel·lè s'ha imposat en dues. Si ens fixem en els partits recents, Djokovic parteix amb un plus de confort de cara al matx decisiu: el serbi porta quatre victòries seguides sobre Tsitsipas, una d'elles a la final de Dubai. El tron de París espera nou inquilí, i els dos tenistes han fet mèrits més que suficients per aixecar el trofeu.

Barbora Krejcikova

Barbora Krejcíková es desfà de Pavliutxénkova

Barbora Krejcíková ha guanyat Roland Garros 2021 després de vèncer Anastàssia Pavliutxénkova (6-1, 2-6 i 6-4). "No tinc paraules en aquest moment. No em puc creure que hagi guanyat un Grand Slam", confessava la número 33 del rànquing mundial.

stats