TENIS
Esports 31/08/2019

Federer i Djokovic passen a quarta ronda amb una exhibició

Naomi Osaka ha derrotat en dos sets a la jove Cori Gauff

Ara / Efe
3 min
Djokovic i Federer passen a quarta ronda amb una exhibició

BarcelonaNovak Djokovic, primer cap de sèrie, i el suís Roger Federer, tercer, han superat aquesta matinada la tercera ronda de l'Open dels Estats Units donant tota una exhibició de domini. El rus Daniil Medvédev, cinquè favorit, i el veterà Stan Wawrinka, guanyador de l'Open del Estats Units del 2016, han hagut d'esforçar-se més per classificar-se amb bones sensacions. Djokovic, que defensa el títol de campió, ha mantingut la seva ratxa triomfal al guanyar per 6-3, 6-4 i 6-2 el nord-americà Denis Kudla, número 111 del món.

El número u del món ha necessitat dues hores i tres minuts per passar a la quarta ronda i estar en la segona setmana de l'Open dels Estats Units per dotzena vegada en les 14 participacions que ha tingut en l'últim torneig de Grand Slam del calendari. El seu rival en la quarta ronda serà el tenista que el va deixar sense final el 2016: Wawrinka. El suís, cap de sèrie número 22, ha anat de menys a més durant el torneig i aquest dissabte ha superat l'italià Paolo Lorenzi, número 111 del món. "Ens coneixem tots dos molt bé i no tinc cap dubte que el guanyador del partit serà el que millor faci les coses sobre la pista", ha comentat Djokovic.

Federer contra Goffin

Federer ha aconseguit classificar-se per a la quarta ronda després de derrotar amb facilitat per 6-2, 6-2 i 6-1 l'anglès Daniel Evans, que ha estat al nivell de la cita. El rival de Federer en la quarta ronda serà el belga David Goffin, quinzè cap de sèrie, botxí de l'espanyol Pablo Carreño, a qui ha derrotat per 7-6 (5), 7-6 (9) i 7-5 en un partit que ha durat dues hores i 45 minuts. Federer, que té marca de 8-1 en els duels davant Goffin, ha jugat el seu millor tenis en aquesta ocasió.

"De vegades només has de confiar en el teu equip i en tot el que has fet durant tant de temps", ha comentat el suís, de 38 anys, que busca el sisè títol a l'Open. També ha admès que ha jugat més ràpid que en els partits anteriors, i que això era un bon símptoma. Medvédev ha patit per superar aquesta fase de l'Open del Estats Units. S'ha trobat amb el millor tenis de l'espanyol Feliciano López, 61 del món, i ha hagut de posar, sobre la pista dura del Louis Armstrong Stadium, el seu millor tenis abans de superar-lo en quatre sets per 7-6 (1), 4-6, 7-6 (9) i 6-4.

Medvédev s'enfrontarà al debutant alemany de 25 anys, Dominik Koepfer, número 118 del món, que ha donat la segona sorpresa de la jornada a l'imposar-se per 6-3, 7-6 (5), 4-6 i 6 -1 al georgià Nikoloz Basilashvili, dissetè cap de sèrie. El duel entre Medvedev i Koepfer serà el primer que protagonitzin al Tour de l'ATP.

Naomi Osaka i Cori Gauff, a l'Obert dels Estats Units

Gauff cau davant d'Osaka

Al quadre femení, Naomi Osaka s'ha encarregat d'aturar la jove nord-americana de 15 anys Cori Gauff, una de les grans protagonistes del torneig. Osaka, de 21 anys i campiona a l'Obert dels Estats Units el 2018, ha estat molt superior a Gauff. "Quan he vist que plorava al final del partit he recordat quina és la seva edat" ha explicat la japonesa, que ha volgut consolar una jugadora que no deixa de millorar. La propera rival d'Osaka serà la suïssa Belinda Bencic, tretzena cap de sèrie, que s'ha classificat sense jugar per la lesió de la jugadora d'Estònia Anett Kontaveit.

A la resta de la jornada de la competició femenina, ha caigut de la setena cap de sèrie, l'holandesa Kiki Bertens, després de perdre 6-2 i 6-3 davant de l'alemanya Julia Goerges, vintè sisena cap de sèrie. La canadenca Bianca Andreescu, quinzena favorita, s'ha imposat per 6-4 i 6-4 a la dues vegades finalista de l'Open dels Estats Units, la danesa Caroline Wozniacki, dinovena preclasificada.

stats