RCD Espanyol
Esports 02/09/2023

L'Espanyol es fa fort: fa caixa amb Montes i incorpora Keita Balde

El central mexicà marxa a l'Almeria per uns 14 milions; el davanter arbucienc arriba cedit amb una opció de compra

3 min
Darder i Joselu han marxat de l'Espanyol aquest estiu després de ser peces clau la temporada passada

BarcelonaL'Espanyol tanca l'últim dia del mercat de fitxatges amb una sortida d'última hora, el traspàs de César Montes a l'Almeria per uns 14 milions, la renovació de Pol Lozano fins al 2027 i la incorporació de Keita Baldé. L'arbucienc, de 28 anys, arriba cedit amb una opció de compra voluntària d'entre 2 i 3 milions d'euros procedent de l'Spartak Moscou, on va arribar gratis l'estiu passat procedent del Cagliari. Substitueix Landry Dimata, que marxarà traspassat al Samsuspor turc per una xifra superior al milió d'euros entre fixe i variables. Al belga li quedava un any de contracte.

En el cas de César Montes, el club s'ha vist forçat a negociar a última hora després de les pressions del jugador per marxar i de l'última ofensiva a la desesperada de l'Almeria, que ha arribat hores després que el club li comuniqués dijous que no escoltaria més ofertes davant de la falta de marge per trobar-li cap relleu. El central va portar a mitjans de setmana una oferta de 10 milions fixes de l'Almeria que l'Espanyol va refusar. El club andalús ha augmentat l'oferta fins a 12 milions fixes, 2 en variables i un 10% d'una futura venda, xifres que l'Espanyol ha acabat acceptant.

En el cas de Braithwaite, el club li va comunicar que no tenia cap intenció de negociar un traspàs per un valor inferior al de la seva clàusula de rescissió (7,5 milions d'euros). Al danès li queden dos anys de contracte.

El club considera clau la permanència d'aquests dos puntals per apropar l'objectiu de l'ascens en una temporada que ha començat amb bon peu, firmant set punts de nou possibles. L'objectiu marcat als despatxos de l'Stage Front Stadium per a aquest estiu, de fet, era mantenir la plantilla que va descendir. Finalment, per tant, només hi haurà dues baixes doloroses: de Joselu i Darder.

L'entorn de Montes va pressionar l'Espanyol per acceptar alguna de les ofertes rebudes, però Garagarza es va mostrar inflexible. Després d'assegurar la seva continuïtat, l'Espanyol començarà a abonar el seu traspàs al Monterrey, club d'on procedia, i que va amenaçar amb demandar el club blanc-i-blau per impagament davant la FIFA. El club mexicà reclama que encara no se li ha abonat el primer pagament de 3 milions de dòlars (2,7 milions d'euros), pactat per abans de finals de juliol. Una quantitat que fonts de l'Espanyol asseguren que han pactat amb el club mexicà pagar al setembre. L'Espanyol es va comprometre a pagar 8 milions de dòlars (7,3 milions d'euros) pel defensa.

El club ha fet tot el possible per donar continuïtat al mateix bloc que va descendir el curs passat. Alguns jugadors han intentat forçar la seva sortida, però l'entitat s'ha fet forta, remetent-se en les seves clàusules. Tot i declarar-se en rebel·lia abandonant la concentració de Marbella, Braithwaite no ha aconseguit cap oferta de traspàs que s'apropi a la seva clàusula de rescissió (7,5 milions d'euros). Dimata sumarà a les sortides de Joselu, Darder, Vilhena, Vadillo i Miguelón, així com de tres joves del planter que van fer les maletes davant la falta de confiança per part del club: Simo, Koleosho, Víctor Gómez i Pedrosa. Rubén Sánchez, cedit al Mirandés.

Pendents d'un migcampista

Amb les sortides de Dimata i Montes, l'Espanyol haurà ingressat més de 34 milions (el Lyon es queda el 20% dels 8 milions acordats per Darder, uns 1,6 milions) en un estiu en què n’ha invertit poc més de 3 en reforços low cost: Pere Milla, Salvi Sánchez, Ramon Ramos i Baldé. El club no volia hipotecar el seu futur amb grans traspassos, per això ha buscat perfils amb experiència a Segona o opcions com cessions i agents lliures. L’Espanyol segueix buscant un migcampista, sent Álvaro Aguado (agent lliure a qui es podria incorporar més endavant) l'opció preferida.

stats