Futbol
Esports 17/05/2016

Del Bosque: "No és una llista per agradar a tothom. Hem buscat el que creiem que és més útil"

El seleccionador espanyol fa una convocatòria provisional de 25 futbolistes, entre els quals hi ha Bartra i no hi ha Sergi Roberto

N.a.
2 min
Llista provisional de convocats de la selecció espanyola

BarcelonaTranquil i parlant clar. Així ha comparegut Vicente del Bosque per anunciar la primera llista de convocats de la selecció espanyola per a l'Eurocopa de França, que arrencarà el dia 10 de juny –tot i que 'la roja' no debutarà fins al dia 13–. És una llista provisional de 25 futbolistes, dels quals n'hauran de quedar 23. La Federació té marge fins al dia 31 per comunicar a la UEFA la seva proposta de convocatòria, que fins i tot podria afegir alguna sorpresa no citada per l'entrenador. "No és una llista per agradar a tothom. Hem buscat el que creiem que és més útil per a la selecció", ha dit per esquivar la polèmica per les absències.

Porters: Casillas, De Gea i Sergio Rico.

Defenses: Ramos, Piqué, Carvajal, Jordi Alba, Bartra, Azpilicueta, San José i Juanfran.

Migcampistes: Bruno, Busquets, Koke, Thiago, Iniesta, Isco, Silva, Saúl i Cesc.

Davanters: Pedro, Aduriz, Nolito, Morata i Lucas Vázquez.

Aquest grup de jugadors, però, no es reunirà fins al dia 4, quan està previst que tots els futbolistes es concentrin a Las Rozas. Del Bosque anirà entrenant per torns diferents grups de jugadors, a mesura que vagin acabant la seva temporada amb el club. El fet que Barça, Sevilla, Madrid i Atlètic encara tinguin competicions, com la Copa del Rei o les finals de l'Europa League o la Champions, per disputar va "malament per a la preparació", en paraules de Del Bosque, però és "fantàstic", perquè demostra el bon nivell dels internacionals espanyols.

Del Bosque ha citat també 11 futbolistes joves que tindrà a les seves ordres aquests dies. Es tracta d'Asenjo, Bellerín, Jonny, Pau López, D. Llorente, Meré, Marco Asensio, Denis Suárez, Williams, Fornals i Oiarzábal.

El tècnic ha admès que no ha sigut una llista fàcil de confeccionar, per "la il·lusió" que tots els jugadors tenen per ser-hi i pels diversos problemes físics que arrosseguen alguns dels futbolistes habituals en altres cites internacionals. "Hem valorat totes les opcions, però no hem volgut portar gaire gent per la incertesa de saber com estarien de les seves molèsties". Són els casos de Diego Costa o Santi Cazorla, dues de les absències més sonades. També s'ha preguntat al seleccionador per Fernando Torres i Paco Alcácer, que també han caigut de la llista, en relació amb anteriors convocatòries. En clau Barça, sorprèn l'absència de Sergi Roberto. "La competència és la que és i fa mal haver de treure alguns noms de la llista", ha insistit.

L'altra incògnita era saber quins plans de futur té Del Bosque, però el seleccionador no ha volgut mirar més enllà de l'Eurocopa: "Les forces les tinc fins a l'Eurocopa, de moment. És el meu interès, la meva preocupació i la meva responsabilitat. Ja sabeu quines són les meves intencions i estic a disposició de la Federació Espanyola de Futbol", ha afirmat.

stats