LLIGA DE CAMPIONS
Esports 23/02/2016

Atac de luxe, defensa precària per a Guardiola a Torí

Isaac Lluch
2 min

Munic“La Juve és això però amb més qualitat”, retronava dissabte a les catacumbes de l’Allianz Arena després del triomf del Bayern contra el Darmstadt a la Bundesliga (3-1). “Això” feia referència a la magnífica disposició defensiva del rival, que va exigir de l’equip de Pep Guardiola números de rècord (36 xuts a porteria, 13 entre pals, i només cinc remats concedits) per remuntar un partit que se li va fer costa amunt.

El potencial ofensiu del Bayern contrasta amb la precarietat de la seva línia defensiva. Contra el Darmstadt, Guardiola va apostar d’entrada per Coman, Müller, Robben, Lewandowski i Douglas Costa, i a la represa encara va reaparèixer Ribéry, mentre que Götze i Thiago es van quedar a la banqueta. Els noms de l’ofensiva muniquesa espanten només de citar-los d’igual manera que alleuja a qualsevol adversari la llista de baixes del Bayern a l’eix de la defensa. Boateng, Javi Martínez i Badstuber estan lesionats de transcendència. Tasci, el fitxatge d’emergència d’hivern, tot just va disputar dissabte els seus 53 primers minuts després de venir de l’Spartak de Moscou amb sis setmanes de vacances. I Benatia, que no juga des del desembre per lesió, tot just va tornar ahir a una convocatòria. Guardiola segurament sostindrà avui la línia defensiva amb tres laterals i un migcampista, dels quals cap passa dels 1,80 metres. Alaba i el jove Kimmich, si no hi ha sorpresa, han de ser els centrals reciclats davant una Juve que, per contra, recupera Mandzukic, a qui Guardiola va definir un dia com el millor rematador de cap del món.

El repte per al Bayern és majúscul. Al vestidor bavarès admeten que s’enfronten al pitjor equip que podien trobar-se als vuitens de final de la Lliga de Campions. El Juventus va empatar divendres a Bolonya (0-0) després de sumar 15 victòries consecutives. Si bé Chiellini i Alex Sandro es perfilen com a baixes definitives, ningú no dubta de l’eficàcia dels bianconeri. “Ens espera un partit calent, però ens agrada l’infern”, va somriure l’exjuventí Arturo Vidal. Per tocar el cel, veritablement, encara queda molt. Arribar a Torí no significa estar a prop de la final de Milà.

stats