Barça

La decisió de Jonatan Giráldez no descentra un Barça imparable (0-2)

Després d'un primer temps sense gols, les blaugranes tanquen l'any a la Lliga imposant-se sense patiments al camp del Granadilla Tenerife

Keira Walsh, marcant a Tenerife el seu primer gol a la lliga aquest any amb el Barça

BarcelonaAquest serà un Nadal estrany, al Barça. Aparentment tot funciona. L'equip de Jonatan Giráldez ha tancat el 2023 guanyant al camp del Granadilla Tenerife per 0 a 2, i consolida encara més el seu lideratge a la Lliga, amb un coixí de 9 punts. Però la decisió del tècnic de no renovar el seu contracte ha deixat un ambient enrarit. En el primer partit d'ençà que Giráldez va comunicar al club que prefereix abandonar un projecte que podria viure més canvis importants en un futur pròxim, l'equip ha començat jugant massa lent, amb un domini per moments estèril en què no s'aconseguia trencar el sistema ultradefensiu de les jugadores canàries. Al descans, les jugadores no semblaven satisfetes amb el seu partit, així que han elevat el nivell de joc a la segona part, demostrant el seu caràcter amb 45 minuts rodons.

Giráldez arribava a Tenerife conscient que la gent, els pròxims mesos, parlarà molt d'ell. "Jugar en un estadi com aquest porta bons records", deia el tècnic per deixar clar que marxarà, però que seguirà sent barcelonista. A l'Heliodoro Rodríguez López, terra de miracles del Barça masculí, el femení s'ha trobat per moments una mica embussat. Els equips de la Lliga F es trenquen el cap intentant trobar el mecanisme defensiu que permeti aturar un Barça imparable, i amb el pas dels anys ajusten els mecanismes. Durant la primera part, de fet, el Granadilla Tenerife ha aconseguit deixar les blaugranes sense fer gols i amb tot just dues ocasions clares, especialment una de Salma, que ha vist com la portera Aline se'n sortia amb èxit. Giráldez tenia les baixes ja conegudes de Cata Coll, Paredes, Alexia, Bruna, Rolfö i una Mapi León que ha vist com les seves companyes sortien al terreny de joc amb una samarreta on li enviaven ànims. Tampoc hi era Jana, baixa d'última hora per una recaiguda. Tot plegat permetia a Martina repetir a l'equip titular. Suma així experiència i demana pas, tot i que no ha tingut gaire feina en defensa. Al descans, Claudia Pina explicava que faltava ritme, que calia posar una mica més de velocitat als atacs. Tenia raó.

I és el que ha fet l'equip a la segona part, amb un inici en què Aitana movia la pilota amb criteri, obrint el camp, buscant desgastar el Granadilla. La seva resistència ha durat tot just cinc minuts, quan una centrada ha estat rebutjada amb la mà per Gavini. La noruega Caroline Graham Hansen ha estat l'encarregada de transformar el penal, amb molta calma, esperant fins a l'últim segon per veure cap a quina banda es llançava la portera Aline. Graham l'ha enganyat i el Granadilla Tenerife ha entès que estava perdut. Per a la noruega, ja és el novè gol a la Lliga. I porta nou assistències, així que lidera les dues classificacions. La seva constància és increïble.

Salma, sense punteria

Les catalanes han seguit atacant, cada cop més còmodes, buscant el segon. L'ha aconseguit l'anglesa Keira Walsh amb un xut des de la frontal ben ajustat al pal. L'assistència, per cert, d'una Aitana Bonmatí que ja en porta cinc. Sense fer el seu millor partit, sempre ha estat on tocava, liderant. Amb el segon gol al sac, Giráldez ha decidit començar a fer canvis i donar minuts a jugadores com Patri, Mariona, Marta Torrejón o Oshoala. Amb elles, el nivell no ha baixat gaire, tot i que la defensa s'ha relaxat i ha permès dos atacs de les locals, un d'ells molt clar, amb aturada salvadora de Sandra Paños. A la porteria local, Salma seguia especialment insistent, com si volgués oblidar aquella oportunitat de gol fallada a la primera part. A manca de cinc minuts, però, ha estat substituïda per la jove Dragoni, que ha encadenat el segon partit amb minuts.

El Barça encadena 20 victòries consecutives en tots els tornejos i domina la Lliga amb un coixí de 9 punts sobre el Llevant i el Madrid. L'equip de Giráldez s'acomiadarà d'aquest 2023 aquest dijous, quan rebrà les sueques del Rosengard a la Lliga de Campions. Fa pocs dies ja les va golejar per 0-6. A l'espera de veure que passarà l'estiu vinent, de moment les jugadores segueixen mostrant-se fortes, concentrades en els partits, tot i les baixes i no saber qui les entrenarà en el futur.