Bàsquet - Lliga Endesa
Esports 18/06/2023

Del terratrèmol a un pas del títol

El Barça torna a superar el Madrid i se situa a una victòria de proclamar-se campió

Nico Laprovittola

BarcelonaD'un dels terratrèmols més grans de la història de la secció a un pas del títol. El Barça va tornar a superar el Reial Madrid (86-85) i es va situar a una victòria de proclamar-se campió de la Lliga Endesa (2-0). L'equip blaugrana va recuperar un desavantatge de sis punts en uns últims dos minuts èpics que van desmentir els que acusen el vestidor culer de no tenir caràcter. Dos tirs lliures de Nico Laprovittola a sis segons del final van avançar el conjunt català i Sergi Llull va fallar el tir decisiu.

"Això ha sigut una enorme demostració de caràcter", va dir Sarunas Jasikevicius. Nikola Mirotic, que potser va disputar el seu últim partit com a local al Palau Blaugrana, va marcar diferències amb 25 punts, 7 faltes rebudes, 5 rebots i 3 assistències. La seva última defensa també va ser clau. “Vull acabar aquesta situació de la millor manera, que és guanyant”, va dir

Nikola Mirotic

La primera meitat no va tenir el mateix ritme anotador del partit de divendres. Les defenses van aconseguir rebaixar la producció ofensiva dels dos equips i les diferències mai van ser superior als cinc punts. El Barça va treure petroli dels tirs de mitjana distància de Jan Vesely, mentre que el Reial Madrid va saber aprofitar la inspiració de Mario Hezonja i Vincent Poirier (45-41).

El Barça va aprofitar un bon tercer quart per fer créixer la renda fins als 9 punts (57-48), però el Reial Madrid va reaccionar ràpidament amb un parcial de 2-10 que va tornar a igualar el marcador (59-58). La situació no era dolenta per als locals (71-65), però un parcial d'1-13 va modificar l'escenari (72-78). L'equip blanc va arribar als últims dos minuts amb una diferència de sis punts. Dos triples de Nikola Mirotic i Sertaç Sanli i la tranquil·litat de Nico Laprovittola van ser decisius per col·locar l'etern rival contra les cordes.

La final marxa a Madrid

L'eliminatòria pel títol es trasllada a Madrid, on aquest dimarts (21 h, #Vamos) es jugarà el tercer partit de la final de la Lliga Endesa. Si fos necessari, el quart partit també es jugaria al WiZink Center.