L'Espanya de Pedri elimina l'Argentina i evita el Brasil de Dani Alves (1-1)

Empat del combinat estatal, que es classifica per als quarts de final com a primer de grup

Pedri pugnant per una pilota contra l'Argentina.

BarcelonaLa selecció espanyola de futbol masculí entra als quarts de final del torneig olímpic després d'empatar (1-1) contra l'Argentina, que queda fora de la lluita per les medalles per culpa d'una diferència de gols adversa amb Egipte, que passa com a segona del grup C. El conjunt de Luis de la Fuente s'enfrontarà dissabte a les 10 h a la selecció de la Costa d'Ivori, segona del grup D per darrere del Brasil i per davant d'Alemanya. La roja evita veure's les cares amb la canarinha del veterà Dani Alves.

Amb Mikel Merino i Marco Asensio a l'onze en relació al partit de dilluns contra Austràlia, el combinat liderat per l'incombustible Pedri, que ja suma 70 partits oficials aquesta temporada (entre el Barça i les seleccions), ha jugat un duel amb un guió semblant al dels dos que havia disputat fins ara als Jocs Olímpics. És a dir, amb molta possessió de bola, molta presència en camp contrari i poca efectivitat de cara a porteria. L'autor del gol agònic contra Austràlia, Mikel Oyarzabal, ha sigut el més actiu en fase ofensiva a la primera part. L'ocasió més meridiana per als de De la Fuente a la primera part ha portat el segell del davanter de la Reial Societat, que ha rematat als núvols després d'una gran acció col·lectiva. Per part de l'albiceleste, formada en gran part per jugadors de segona línia, l'oportunitat més clara abans del descans ha sigut per a Ezequiel Barco. El xut de l'extrem de l'Atlanta nord-americà ha anat al lateral de la xarxa.

[L’equip d’Esports de l’ARA té en marxa un minut a minut dels Jocs Olímpics de Tòquio. Fes clic aquí per estar al dia de com està avançant la jornada]

Poc després de l'inici de la segona meitat, Dani Olmo no ha pogut culminar una altra bona jugada coral d'Espanya. L'extrem vallesà arribava de segona línia per definir, amb Ledesma batut, una passada franca d'Oyarzabal, però ha buscat la potència en lloc de la col·locació i ha enviat la pilota mil·límetres per sobre del travesser argentí. Olmo es refaria minuts després per entregar una passada clau perquè el seu equip trenqués de manera merescuda la igualada inicial. Al minut 67, la selecció estatal ha trenat una altra gran jugada posicional que ha acabat amb la pilota a la banda dreta, on Óscar Gil ha fet una centrada llarga al segon pal per a l'atacant català, que ha habilitat Mikel Merino perquè fes l'1-0. El basc venia lliure des del darrere i ha batut Ledesma amb un xut tou però molt col·locat, impossible per al porter del Cadis.

En superioritat al marcador i la classificació assegurada, ha provocat que De la Fuente reservés per primera vegada Pedri en tot el torneig. Pensant ja en els quarts de final, el tècnic l'ha substituït per Soler. Al bàndol argentí ha entrat Almada, que en el seu dia va sonar per al Barça, per intentar la supervivència al torneig olímpic. L’hàbil davanter de Vélez Sarsfield ha exigit la defensa estatal, que als quarts no podrà comptar amb Óscar Gil per sanció, i ha sacsejat el duel fins al punt que Simón no ha pogut evitar el gol de Belmonte a la sortida d'un córner. L'empat quan faltaven tres minuts per al 90 ha esperonat els sud-americans. Necessitaven el triomf per classificar-se per als quarts en detriment d'Egipte, que ha guanyat Austràlia (0-2) i tenia l'average a favor, però s'han quedat sense temps malgrat l'ímpetu exhibit fins a l'últim instant.