Barça

Teràpia col·lectiva oficiada per Memphis i Demir (3-0)

Riqui Puig arrodoneix una plàcida victòria blaugrana contra el Juventus al Gamper

2 min
Memphis Depay celebrant el seu gol contra el Juventus.

BarcelonaEn el primer partit oficialment sense Leo Messi a l'òrbita blaugrana, el Barça va intentar il·lusionar la parròquia en un Gamper de mínims contra un Juventus també de mínims. I, tot i que va ser una mica enganyós, el marcador va somriure als catalans, que a una setmana per a l'inici de la Lliga van sumar un triomf de consol amb prometedores formes de Yusuf Demir –l'únic jove supervivent a l'alineació–, grans detalls de Memphis Depay i parades transcendentals de Neto Murara. Almenys els quasi 3.000 aficionats no van haver de suportar que Cristiano Ronaldo salés la ferida en un dia tristament històric.

Després de fracassar a Salzburg en el seu retorn al 3-5-2, un sistema al qual sempre recorrerà perquè és en el que més confia, Ronald Koeman va tornar al 4-3-3 en la presentació més trista del primer equip a l'estadi Johan Cruyff. Casualitat o no, la decisió li va sortir bé, a l'holandès, com a mínim d'entrada, ja que la primera part va tenir un clar domini blaugrana. De fet, al minut 3, una mala sortida dels centrals bianconeri –no, no eren encara els sempiterns Chiellini i Bonucci, encara de ressaca de l'Eurocopa– va entregar una pilota a Demir amb espai per inventar. El petit i dinàmic austríac, sens dubte una de les sensacions d'aquesta estranya pretemporada, va assistir en carrera Memphis, que va fer honor al 9 que hereta amb il·lusió (és una sort que hi hagi gent il·lusionada) i va batre Szczesny amb la cama esquerra. La celebració del davanter neerlandès va ser pur oxigen contra la toxicitat que plana a l'ambient culer. Les seves mans estan netes amb l'adeu de Messi.

Griezmann, per la zona d'influència de Messi

Parlant de mans, les de Neto es van haver d'embrutar per evitar l'empat de la Juve en tres ocasions –dues de Cristiano i una de Morata– abans del descans. Les aturades del porter brasiler, que ja veurem si arriba al tancament del mercat amb taquilla al Camp Nou, van evidenciar que els plans de Koeman encara són fàcilment esquinçables en defensa. Tot i això, l'àrbitre del partit, que no estava assistit per VAR, va anul·lar un gol legal de Griezmann per fora de joc inexistent de Braithwaite. El francès, per cert, va jugar a la demarcació de Messi i va ser l'encarregat de tirar les faltes que fins ara portaven escrit el nom de l'etern 10.

Després del carrusel de canvis d'Allegri a la segona part, Neto va tornar a intervenir perquè una de les novetats de la Juve, Federico Chiesa, no empatés a la primera oportunitat. La falta d'encert dels italians va ajudar el Barça a eixamplar la distància mitjançant Braithwaite, un futbolista auster que viurà pendent de la incògnita d'Agüero vinculada a la sortida de Messi. Qui sap si el danès tornarà a sobreviure.

Amb el Juventus sense esperit competitiu i Koeman esgotant els canvis, el duel va anar morint-se. Per sort va quedar temps perquè Riqui Puig, que continua no figurant a la primera unitat del tècnic, alegrés la tornada a casa amb un tercer gol de bella factura.

stats