Cristiano Ronaldo, a un pas de fitxar pel Manchester City de Pep Guardiola

El tècnic català passaria a ser el primer entrenador que hauria dirigit tant el portuguès com Leo Messi

Joan Carol
2 min
Cristiano Ronaldo protesta una jugada contra el Benevento Calcio.

BarcelonaSegons mitjans de Portugal, l'acord ja és definitiu. Cristiano Ronaldo jugarà la temporada vinent al City. La seva segona etapa a la Premier arriba dotze anys després de deixar bocabadat el món defensant la samarreta del Manchester United. Les quantitats de l'operació són encara una incògnita, però el Juventus va valorar Ronaldo en 30 milions, i el rematador portuguès podria rebre un salari d'uns 15 milions d'euros. Això són 16 menys del que cobra a la Juve, però s'asseguraria així estar en un candidat directe a la Champions –competició fetitxe de Ronaldo– i el seu últim gran contracte, així com una possible vinculació directa amb el New York City, equip que forma part del City Football Grup.

Guardiola volia incorporar Harry Kane, però, un cop el davanter anglès ha anunciat la seva continuïtat al Tottenham, s'ha obert un camí de roses des de Torí en direcció a Manchester. Guardiola vol un golejador, i Ronaldo, sortir del Juventus. S'ha ajuntat la fam amb les ganes de menjar. La premsa anglesa apuntava que el de Santpedor va rebutjar la incorporació de Cristiano amb Kane encara en el mercat, però ara Ronaldo es presenta com la millor opció per al City. El portuguès tornaria a la Premier per jugar a l'equip de Guardiola, veí del United que el va veure convertir-se en el millor jugador del món.

D'aquesta manera, Guardiola passaria a ser el primer tècnic que hauria entrenat Ronaldo i Messi. Sent dos jugadors tan diferents, han dominat el futbol mundial des del 2008. Ara, tretze anys després, el portuguès i l'argentí iniciarien dos reptes nous. Messi, la seva primera temporada fora del Camp Nou, mentre que Ronaldo buscarà tornar a conquerir la Premier. Però ara ja més a prop dels quaranta anys que dels vint i sota les ordres del que ha sigut un dels seus grans rivals, Pep Guardiola.

A la recerca de l''orelluda'

Sense Messi, Guardiola no ha aconseguit tornar a regnar a Europa. Es va convertir en l'amo d'Alemanya, i a Anglaterra ha batut rècords, però li queda una assignatura pendent, l'obsessió dels propietaris àrabs del City, la Champions. Sense Messi, el millor aliat per triomfar a Europa és, sense cap mena de dubte, Cristiano Ronaldo. El portuguès és, amb 134 gols, el màxim golejador de la competició i un dels jugadors més determinants quan arriben les rondes eliminatòries. La capacitat de Ronaldo de golejar tot i una mala actuació de l'equip és un dels principals motius de les tres orelludes consecutives del Reial Madrid. Si Guardiola l'aconsegueix encaixar en el seu joc, poden ser un dels pocs rivals per al PSG de Neymar, Messi i qui sap si també Mbappé.

stats