Esports 22/02/2019

Corredors populars als Jocs Olímpics de París de 2024?

Els aficionats tindran l'oportunitat de viure l'experiència olímpica en primera persona participant en la prova per excel·lència dels Jocs

Juanmi Mas
2 min
Corredors populars en els Jocs olímpics de París 2024?

PalmaEl mateix dia, però a una hora diferent. Els aficionats tindran l'oportunitat de viure l'experiència olímpica en primera persona participant en la prova per excel·lència dels Jocs: la marató.

L'assemblea del Comitè Olímpic reunida a Lima el passat mes de desembre

S'ha confirmat recentment que als Jocs de París de 2024 es farà una marató popular al mateix recorregut que el de la carrera oficial. Serà el mateix dia però, evidentment, a una hora diferent. "És un gran pas cap al nostre objectiu de celebrar uns Jocs únics", ha assegurat Estanguet, president del Comitè organitzador.

La idea és que la participació no només estigui oberta als 'runners' que puguin afrontar els 42,195 quilòmetres, sinó també obrir altres vies gràcies a les noves tecnologies. Encara no es coneixen els requisits per poder participar a la prova, però segur que acosta molt més a tot el públic aquesta prova que fins ara era tan 'exclusiva'.

Corredors a la marató de París

París 2024 serà un punt d'inflexió en la història dels Jocs. Una cosa similar a això podria aplicar-se també, segons Estanguet, a esports com el ciclisme, el rem i el piragüisme: "La nostra idea és que l'afeccionat pugui competir amb els millors campions, gràcies als esports virtuals o connectats. Suposarà un nou punt d'inflexió en la història de l'olimpisme".

Una marató molt popular

Classificada entre les cinc millors maratons del món, la marató de París d'enguany (14 d'abril de 2019) ja reuneix avui en dia 50.000 corredors. Al costat de la marató de Nova York, és una de les curses més conegudes.

La marató de París neix el 1896, quan 191 participants varen partir de la Porte Maillot per afrontar la distància olímpica. El recorregut de la marató de París és de 42,195 quilòmetres, des de la Rue de Rivoli fins al moll del Sena i passa pels monuments més representatius de la capital francesa, passen per l'avinguda dels Camps Elisis, l'avinguda de Foch, la Bastilla, el bosc de Vincennes, el Trocadéro, les Tuileries i el bosc de Boulogne, entre d'altres indrets parisencs.

stats