Futbol - Copa

La Copa reconcilia Griezmann amb el Barça

En aquesta competició, que el francès ha guanyat per primer cop, és on més decisiu s'ha mostrat fins ara

3 min
Griezmann

Antoine Griezmann va arribar al Barça per guanyar alguna cosa més que la Copa del Rei. El seu fitxatge, que va comptar amb l’especial insistència de Josep Maria Bartomeu, no generava prou consens ni en l’àrea tècnica ni en l’afició perquè era difícil determinar quin seria l’encaix del seu perfil en l’onze blaugrana i perquè s’havia de pagar 120 milions d’euros per la seva clàusula. Que no seria fàcil acomodar-lo en l’esquema va quedar palès en la seva primera temporada amb Ernesto Valverde, que l’ubicava escorat en una banda esquerra per la qual va caminar entre algun dia de celebracions amb confeti i moltes jornades d’intranscendència. Com va acabar l’última temporada és conegut. Aquesta va començar d’una altra manera: Ronald Koeman el va trucar abans d’iniciar la pretemporada i li va dir que havia de ser un futbolista important. En definitiva, transcendent. 

No es pot dir que Griezmann ja ho hagi aconseguit, però a la Copa és on més decisiu i determinant ha sigut el francès aquest any. Ell va obrir la llauna ahir en la primera final que disputava en aquesta competició. Ell va servir l’assistència a les semifinals contra el Sevilla perquè Piqué forcés la pròrroga en aquells agònics darrers minuts que acabarien amb final feliç al Barça. Ell va iniciar la remuntada que semblava impossible de Granada, en un duel que també va mutar de l’agonia a un esclat de rabia triomfant.

En total, aquell davanter francès que la Reial Societat va fitxar de jovenet quan els clubs del seu país el rebutjaven ha marcat tres gols i ha repartit quatre assistències en un campionat que, si en època de vaques grasses el Barça guanyava gairebé per inèrcia i servia per adornar doblets o triplets, aquest curs “difícil i de transició”, tal com el va definir el mateix Leo Messi, esdevé un bàlsam i una alenada d’autoestima per a tot l’equip. El vestidor va celebrar el títol de Copa com feia temps que no es veia. Molts dels joves de l’equip aconseguien el seu primer títol com a blaugranes. També per a Griezmann és el seu primer trofeu vestint la samarreta del Barça. 

Content al Barça

“Estic content. La temporada és molt llarga, amb bons i mals moments, però així és el futbol. S’ha de ser fort mentalment, disfrutar amb els companys i la pilota. Ara ens toca celebrar aquest títol”, va dir Griezmann, que no té garantida la continuïtat al Barça malgrat que tant el futbolista, públicament, com el seu entorn afirmen amb rotunditat que se sent a gust a Barcelona i que encara té contracte per anys. ¿I sobre el futur de Messi, amb qui ahir sí que va teixir una societat encertada, què en va dir el francès? “Jo crec que ell està bé aquí, la seva decisió no depèn de nosaltres. Però per a tots és un gran orgull tenir-lo a l’equip”. 

El francès, que va marcar el primer gol de la nit assistit per un immens De Jong, hauria pogut rubricar la seva actuació amb un doblet, aquest cop a passada precisament de Messi, però la revisió del VAR el va anul·lar per fora de joc després que el set blaugrana hagués superat Unai Simón en una gran acció. A Griezmann, de moment, li queda la lluita trepidant pel final de la Lliga per seguir reconciliant-se amb el Barça. 

stats