Copa Amèrica
Esports 11/07/2011

Argentina se la juga contra Costa Rica

El combinat 'albiceleste' quedaria eliminat en cas de derrota, i el seleccionador Batista farà canvis a l'onze titular perquè Leo Messi se senti més còmode al terreny de joc

Martí Molina
2 min
Mascherano, Burdisso i Messi, marxant decepcionats a la fi de l'Argentina-Bolívia (1-1)

BarcelonaL'Argentina de Leo Messi se la juga aquest dilluns a la matinada (02.45, hora catalana) contra Costa Rica. El combinat que entrena Sergio Batista i que té com a principal estrella el blaugrana Leo Messi necessita la victòria per assegurar-se el passi a quarts de final. I és que en cas de derrota quedaria eliminat, i si el resultat és un empat, dependria d'altres marcadors.

L'enfrontament contra els costa-riquenys és, a priori, assequible per a l'albiceleste. Però després d'un inici de Copa Amèrica molt decebedor, amb dos empats en els dos primers partits, i amb un joc més aviat pobre, el conjunt amfitrió de la competició ha generat molts dubtes entre els seus seguidors. Primer pel futbol exhibit sobre el camp, i després qüestionant la qualitat i la implicació d'alguns dels seus homes, com del mateix Leo Messi.

Encara que el blaugrana no ha volgut fer declaracions, sí que ha parlat el seu pare, Jorge Messi, que ha assegurat que el futbolista "ho està passant malament", no només pels resultats, sinó també per les crítiques rebutes.

Pel partit d'aquesta matinada Batista té previst introduir alguns canvis al terreny de joc. El primer i més significatiu serà el canvi de sistema. Així, l'Argentina deixarà de banda el 4-3-3 i jugarà amb un 4-2-1-3, tal com va confirmar el mateix seleccionador. En canvi, el tècnic no va voler confirmar l'onze titular, i només va dir que jugarien Messi i Higuaín. Tot i això es preveuen quatre canvis: el primer, el d'Higuaín per Tévez; a més del Kun per Lavezzi, Gago per Banega i Di María per Cambiasso.

D'altra banda, el seleccionador de Costa Rica –l'argentí Ricardo La Volpe– és conscient de les necessitats del seu rival i que sortirà "a atacar amb totes les forces". Però a la vegada sap que si el gol argentí no arriba començaran els nervis a l'estadi Mario Albrerto Kempes, i que tindrà opcions per obtenir un gran resultat que també li garantís la classificació.

stats