BARÄ
Esports 25/07/2019

Conflicte de 'timings' en el fitxatge de Júnior Firpo pel Barça

El Barça no té previst fer grans moviments aquesta setmana, cosa que inquieta el jugador dominicà

Xavi Hernández Navarro
2 min
Júnior Firpo celebra el gol que li va fer al Barça al Camp Nou.

BarcelonaLa voluntat del Barça de fitxar un lateral esquerre que comparteixi la posició amb Jordi Alba entronca amb un objectiu principal: Júnior Firpo. El carriler del Betis, que el mes que ve farà 23 anys, agrada molt a Ernesto Valverde i el seu 'staff' per la seva velocitat i la seva vocació ofensiva, dos aspectes que ha molt explotat en els últims anys a les ordres de Quique Setién, gran amant del futbol vistós. Als despatxos del Camp Nou també valoren positivament aquest fitxatge, ja que no destarotaria la massa salarial, molt tensionada en els últims anys, ni obligaria a fer una despesa al comptat com la que es va haver d'assumir per comprar la llibertat contractual d'Antoine Griezmann amb l'Atlètic de Madrid.

Tot i tenir clara la viabilitat esportiva i econòmica de la compra de Júnior, el Barça no vol córrer. El club blaugrana no té intenció de pagar pel dominicà més de 25 milions d'euros, just la meitat de la seva clàusula de rescissió, i sap que el Betis té certa pressa per ingressar i fer servir els diners per reforçar la davantera (amb Borja Iglesias, per exemple). També són conscients a Arístides Maillol que el jugador s'estima més l'oferta culer que altres propostes que li han arribat per continuar la seva carrera. En resum: les ganes de vendre que hi ha a Sevilla i la preferència de Firpo empoderen el Barça a l'hora de portar el pes de la negociació.

En aquest sentit, fonts blaugranes deixen entreveure a l'ARA que aquesta setmana no es faran moviments significatius per avançar l'operació. "Hi ha temps i alternatives", apunten. Igualment, influeix el fet que el president Bartomeu i el CEO Òscar Grau, dues figures indispensables en aquests procediments, siguin al Japó acompanyant el primer equip a la gira promocional, cosa que els fa menys àgils a l'hora de negociar (tot i que Grau, per exemple, va tancar l'estiu passat el fitxatge de Vidal des de Califòrnia). D'altra banda, els canvis en l'organigrama tècnic, que comprometen la figura del mànager Pep Segura, tampoc faciliten el procediment.

A l'espera de notícies des de Mèxic

Mentrestant, el jugador segueix amb impaciència el seguit d'esdeveniments des de la concentració del Betis a Mèxic. Li ha arribat que Valverde valora molt les seves virtuts i això, sumat a la preferència per seguir a la lliga espanyola, el porta a prioritzar l'opció del Barça per davant d'altres propostes. Però aquesta postura no serà eterna, ja que els dies passen i, per exemple, el mercat anglès tanca el 9 d'agost a la tarda, just abans de l'inici de la Premier. Júnior, que aquesta matinada ha participat en la victòria bètica davant del Querétaro (0-2), no vol que per esperar més del compte el tren blaugrana se li escapin destins que també poden ser interessants.

stats