HANDBOL
Esports 03/06/2019

Colònia marcarà el ritme de la planificació

El tercer lloc a la Lliga de Campions accelerarà alguns canvis al Barça Lassa

Gonzalo Romero
2 min
Colònia marcarà el ritme de la planificació

ColòniaEl Barça Lassa d’handbol ha perdut tres partits en poc més de nou mesos. El bon rendiment ha servit per construir una proposta de joc d’èxit, assegurar els números i aixecar sis dels set títols que ha disputat. La temporada ha sigut molt bona. En part. Colònia ens diu una altra cosa. La idiosincràsia de la secció fa que la lectura final sigui pessimista. La teranyina que sustenta l’ecosistema comença i s’acaba a la final four. La relliscada d’aquest any és especialment delicada. El club admetia que el tauler estava fet perquè el títol acabés a les vitrines del Palau Blaugrana. El tercer lloc no serveix de contraprestació i tindrà algun peatge.

Luka Cindric serà el gran reforç de l’estiu. El club podria anunciar-ne l’arribada aquesta setmana. L’operació està tancada i només falta signar el contracte. Es va fer abans de Colònia. El moviment no és una conseqüència del KO contra el Vardar. La secretaria tècnica donava per tancada la plantilla amb el croat i Abel Serdio, oficialitzat, i ara es planteja si cal accelerar -no pas canviar- el full de ruta. Creu que no s’han de prendre decisions dràstiques. El problema no és el projecte. El Barça ha sabut llegir bé els canvis generacionals i el nou paradigma de l’handbol, per poder adaptar-s’hi i lluitar per tenir més arguments que els rivals. El joc és bo, amb una part central del 6:0 nova i jugadors clau que donen valor al repartiment de rols.

Exigir rendiment

Segons ha pogut saber l’ARA, el full de serveis assegura la continuïtat de Xavi Pascual i David Barrufet. El mercat tampoc ofereix una opció B de nivell per plantejar-se tancar l’etapa de deu anys de l’entrenador. El focus es posarà en la planificació de la plantilla. No cal portar noves estrelles, el Barça ja en té. Es va veure en el partit pel tercer i quart lloc. Cal filar prim en el rendiment, acostar-se al concepte del Veszprém, que va guanyar les semifinals contra el Kielce amb el seu tercer central marcant 12 gols de 14 llançaments. “Ho analitzarem tot, absolutament tot”, diu Pascual. La samarreta blaugrana t’exigeix un rendiment que sumi. Limitar-se a complir no és suficient. No serveix que Jure Dolenec sigui un pedaç per donar descans a Dika Mem quan ha de passar per la banqueta.

El seu paper testimonial contra el Vardar demostra que Mem està sol al lateral dret. La secció tenia emparaulat un substitut de l’eslovè per quan se li acabés el contracte, el 2022. És massa temps. El retorn de Thimotey N’Guessan i Casper Mortensen solucionen dos dels grans punts febles que l’equip va mostrar al Lanxess. L’aspecte individual va quedar molt malmès. El Barça assumeix que li va faltar encert, capacitat de decisió en els moments calents i porteria. No va ser casualitat que Pascual assenyalés el baix rendiment de Gonzalo Pérez de Vargas i Kevin Möller en la seva concisa anàlisi de la derrota a semifinals. Aquest missatge es va repetint i podria tenir conseqüències. L’entitat entén que exigir rendiment és la seva obligació, i recorda que treballa perquè els jugadors compleixin el dia D, a la Lliga de Campions. Les coses només funcionen si la piloteta entra a Europa.

stats