Futbol - Lliga anglesa
Esports 07/02/2021

El City de Guardiola treu les vergonyes de Klopp amb una golejada a Anfield (1-4)

L'equip del tècnic català ha castigat, amb una pressió altíssima, l'errònia sortida de pilota local

Albert Nadal
Els jugadors del City celebrant un dels quatre gols a Anfield

El Manchester City ha marxat aquesta tarda d'Anfield amb un copiós botí. El conjunt de Pep Guardiola ha golejat el Liverpool (1-4), humiliant al vigent campió de la Premier League, i ha reforçat el seu lideratge al capdamunt de la taula. El City, amb un partit menys, té una diferència de cinc punts respecte del Manchester United, el seu immediat perseguidor, i ja en treu deu a l'equip dirigit per Jürgen Klopp. Feia més de 50 anys, des del 1963, que el conjunt 'red' no encadenava tres derrotes seguides a Anfield en partit de Lliga: abans del City, els havien derrotat els modestos Brighton i Burnley.

El correctiu 'citizen' ha arribat a la segona meitat, després d'un primer temps disputat en què Ilkay Gundogan ha fallat un penal (i ja són unes quantes les penes màximes que les últimes temporades el City està fallant contra el Liverpool). Ben aviat, el migcampista d'origen turc s'ha revifiat de la seva errada, ja que tot just començar la segona meitat ha obert la llauna després d'una gran jugada de Raheem Sterling (0-1, 49'). Els de Klopp han sabut reaccionar aquest primer cop i Mohamed Salah ha empatat el duel des dels onze metres després d'un penal del central Rúben Dias (1-1, 63').

La reacció local, però, ha quedat només en un miratge, ja que el City, amb una pressió altíssima, ha castigat la inoperant sortida de pilota local. Fins a dues ocasions el porter Alisson Becker ha regalat la pilota als jugadors rivals, fet que els ha costat el seu equip veure com Gundogan (1-2, 73') i Sterling (1-3, 76') capgiraven el marcador en menys de cinc minuts. Amb un Liverpool totalment desdibuixat i desquiciat davant d'un conjunt visitant molt superior, Phil Foden ha acabat de treures les vergonyes a Klopp amb el quart i darrer gol (1-4, 83').