Barça

Cinc anys seguits de ridículs a la Lliga de Campions

Des de la derrota a Torí l’abril del 2017, el Barça encadena desfetes sonades a Europa

i
Albert Nadal
2 min
Mbappé celebrant un gol contra el Barça

Totes les bones sensacions i expectatives generades els últims dos mesos després que el sorteig emparellés el Barça amb el PSG van quedar escombrades en noranta minuts. Contra un conjunt parisenc sense Neymar ni Di María, els blaugranes no van ser ni capaços de competir l’eliminatòria. En un Camp Nou buit que es va estalviar veure milers i milers de cares abatudes (i, sobretot, molt emprenyades), van tornar les sensacions de les pitjors nits europees.

Les ferides continuen obertes i només queden cendres d’aquell equip que durant una època va ser el mirall de tot el planeta futbol. Amb Pep Guardiola es va tocar la glòria i, abans de l’arribada de Josep Maria Bartomeu a la presidència, l’equip encara era una màquina competitiva que va guanyar un triplet el 2015 amb Luis Enrique. L’any 2010 Sandro Rosell va heretar el que era el millor equip del món. El 2015 Bartomeu va guanyar les eleccions gràcies al triplet.

Des de llavors, tot s’ha anat destruint, accelerat per la marxa de Neymar, precisament al PSG, l’estiu del 2017. Amb milions i milions d’euros a les mans d’aquella junta, els grans fitxatges han sigut fracassos, s’ha anat tallant el coll de secretaris tècnics utilitzant-los com a caps de turc, es va fer fora Valverde de males maneres i es va portar Setién de pressa i corrents. 

Mentrestant, els ridículs a la Lliga de Campions, una competició que no perdona, s’han anat acumulant des d’aquella desfeta per 3-0 a Torí l’abril del 2017, quan el malalt ja començava a presentar uns símptomes que es cronificarien a partir de la temporada següent en la derrota als quarts de final contra el Roma, també per 3-0. Després arribarien dues de les pitjors desfetes de la història del club: el 4-0 d’Anfield i el 2-8 sense precedents del Bayern a Lisboa. 

Bany de realitat

Malgrat que ahir el PSG va atropellar el Barça durant bona part del partit, Koeman va assenyalar el segon temps. “A la segona part ells han sigut superiors i han tingut molta efectivitat, sobretot per part de Mbappé. Nosaltres hem tingut problemes defensius i ells han estat millors amb la pilota i, sobretot, sense: físicament ens han passat per damunt”, va valorar el tècnic blaugrana, que es va defensar afirmant que estan jugant amb "nois molt joves" i que estan en un "procés de creixement".

“Quan hem marcat ens han empatat molt ràpid. No hem defensat bé la jugada. No hem estat atents”, va lamentar també Koeman, alhora que admetia les poques opcions que té l’equip de remuntar i acceptava que, “a partir del segon temps”, va rebre un bany de realitat. “Han sigut superiors. Ells han fet els gols i nosaltres, malgrat tenir algunes oportunitats, no hem fet un bon partit, i contra un rival així has de fer un partit gairebé perfecte”, va dir Griezmann per la seva banda.

stats