Futbol

Les carabasses de Mbappé posen en dubte el múscul de Florentino

L'extrem francès es reincorpora a la disciplina del PSG i a França asseguren que està obert a renovar

3 min
Kylian Mbappé, entrenant a la ciutat esportiva del PSG

BarcelonaLes informacions al voltant de Florentino Pérez han estat una constant els últims mesos. Sobretot les que especulaven amb una dimissió del president del Reial Madrid arran d'un suposat mal estat de salut. Rumors que van acabar amb el club de Chamartín emetent un comunicat desmentint-los. Un fet insòlit, ja que rarament l'entitat fa servir els seus canals oficials per a aquesta finalitat, especialment quan els comentaris sorgeixen de les xarxes socials i no dels mitjans informatius tradicionals.

L'estiu havia de ser tranquil, a la llotja del Bernabéu, després de saber que l'entrenador Carlo Ancelotti seguia a la banqueta, que l'estrella Karim Benzema marxava a l'Aràbia Saudita i que els fitxatges de Bellingham i Arda Güler, les dues grans apostes de la temporada, es tancaven al mes de juny. Però l'entrada en escena de Kylian Mbappé alterava l'agenda i posava cap per avall la planificació esportiva i econòmica del Reial Madrid. L'extrem francès tenia una opció real d'arribar a Madrid aquest estiu. A canvi, esclar, de presentar una oferta milionària al París Saint-Germain.

Dembélé i Mbappé a la llotja del Parc dels Prínceps.

Si fins ara el club francoqatarià es negava en rodó a negociar pel futbolista, el fet que acabi contracte el 2024 alterava les regles del joc. Mbappé no volia renovar i, abans de marxar gratis d'aquí un any, el PSG li plantejava un ultimàtum: "La nostra postura és clara, o allarga el contracte o ens presenta una oferta per sortir", deia el president, Nasser al-Khelaifi.

A Madrid es fregaven les mans i el club, a través de l'entorn de Florentino, s'encarregava d'alimentar les esperances. Quan el PSG va complir l'amenaça i va deixar Mbappé fora de la gira d'estiu, relegant-lo a entrenar-se amb l'equip reserva, tothom donava per fet que l'extrem francès canviaria d'aires aquest estiu. A més, hauria estat la campanya de publicitat perfecta per a la inauguració del nou Bernabéu, les obres del qual s'acabaran abans de final d'any.

Però passaven els dies i no es completava l'operació. No hi havia notícies dels 200 milions que suposadament estava disposat a pagar el Madrid. De mica en mica baixava el suflé mentre començaven les especulacions sobre si, realment, Florentino tenia capacitat econòmica per afrontar aquest fitxatge. Dubtes que s'alimentaven tenint en compte que la remodelació del Bernabéu ha tingut un sobrecost notable, o informacions posant en dubte les finances del conjunt blanc.

L'últim gir de guió arribava el cap de setmana. El PSG comunicava que, després d'una reunió entre el president i la seva gran estrella, Mbappé es reincorporava als entrenaments amb el primer equip. A més, el club s'encarregava de filtrar a L'Équipe que Mbappé estava disposat a allargar el seu contracte, almenys fins al 2025. De moment no hi ha res signat, però el mutisme al Bernabéu contrasta amb les ampolles de xampany que s'estan obrint a París.

El Madrid fa oficial el fitxatge de Kepa per suplir la baixa de Courtois

Mentrestant, en l'àmbit esportiu, el Madrid ha viscut una setmana tràgica amb les lesions de llarga durada de Thibaut Courtois i Éder Militão, amb sengles trencaments al lligament encreuat del genoll. En el cas del porter, el club va confirmar ahir l'arribada de Kepa Arrizabalaga, jugador basc de 28 anys que fitxa procedent del Chelsea en condició de cedit per una temporada. En el cas del central, el Madrid explora el mercat buscant-li un recanvi. Té temps fins a l'1 de setembre.

stats