Barça

El camí cap al títol de Lliga es decideix en onze finals

El Barça i l’Atlètic s’enfrontaran a quatre jornades per a la clausura del campionat

3 min
El camí cap al títol de Lliga

BarcelonaSomiar amb el títol de Lliga ha passat de quimera a realitat per al Barça. L’equip va tancar el 2020 amb un pobre i decebedor empat a casa contra l’Eibar (1-1) que els va deixar a 9 punts de l’Atlètic de Madrid, el líder, i a 5 del Reial Madrid, el segon classificat. Però el conjunt que entrena Ronald Koeman es va desencadenar a partir de l’any nou i, tret de l’empat (1-1) contra el Cadis de la jornada 24, els blaugranes han guanyat els 11 partits de Lliga restants que han disputat entre el gener, el febrer i el que va de març. De fet, els blaugranes no perden en aquesta competició des del 5 de desembre, precisament, contra el Cadis (2-1).

Mentre el Barça segueix en una dinàmica ascendent des del canvi d’any, els dubtes s’estan apoderant de l’Atlètic de Madrid. Els matalassers segueixen líders, però han vist com el seu coixí de punts (que va arribar a ser d’onze a finals de gener) s’ha reduït fins a quatre a falta d’onze jornades per al final del campionat. De fet, els blaugranes han retallat set punts als matalassers en els últims sis partits. Si a la jornada 21 l’Atlètic de Madrid era líder amb 54 punts i el Barça segon amb 43, després de la 27a jornada la diferència entre l’equip de Ronald Koeman i el de Diego Pablo Simeone és de 63 a 59. El mateix tècnic matalasser es va encarregar de recordar a la premsa que s’havia donat per mort el Barça “abans d’hora”. 

Qui també segueix immers en la disputa pel títol és el Reial Madrid, que és tercer amb 57 punts, dos menys que el Barça i sis menys que l’Atlètic de Madrid. A diferència dels blancs i dels matalassers, però, el conjunt blaugrana s’ha d’enfrontar encara aquesta segona volta als seus dos rivals directes en la disputa pel campionat.

D’aquesta manera, malgrat que Ronald Koeman s’apliqui i s’esforci en repetir que “el pròxim partit és sempre el més important” –i que “tots els rivals són complicats: els de baix, perquè lluiten per no baixar, i els de dalt, perquè o bé opten a la Lliga o bé a classificar-se per a les competicions europees"–, sap que el duel contra el Reial Madrid del cap de setmana del 10 i 11 d’abril definirà bona part de les opcions del Barça al títol. L’últim enfrontament directe entre els principals candidats es viurà a quatre jornades per al final del campionat, quan els blaugranes rebran l’Atlètic de Madrid al Camp Nou el cap de setmana del 8 i 9 de maig. 

Els desplaçaments més complicats

Amb tot, en les últimes onze jornades que queden per al final de la Lliga, el Barça és qui té desplaçaments, a priori, més complicats. Començant per la visita d’aquest diumenge a Anoeta, els blaugranes també hauran d’anar a jugar-se les garrofes a casa del Reial Madrid, del Vila-real i del València, sense oblidar l’estadi del Llevant, un rival que ja sap el que és plantar cara als equips grans: el conjunt granota s’ha imposat aquest curs a domicili al Madrid (1-2) i l’Atlètic ha estat incapaç de derrotar-los (1-1 a València i 0-2 a Madrid).

Per la seva banda, els matalassers hauran de visitar el Sánchez-Pizjuán, el Benito Villamarín, San Mamés i el Camp Nou, mentre que el Reial Madrid només té en el feu de l’Athletic Club la seva sortida, sobre el paper, més difícil. Els blancs, però, també hauran d’anar a jugar a casa del Cadis, equip que ja els va superar a la Ciutat Esportiva de Valdebebas (0-1) i que visitaran al Carranza, on el Barça va perdre (2-1).

Abans, la Lliga es posarà aquest dimecres al dia amb l'últim partit ajornat que quedava per disputar-se: el Sevilla-Elx (19 hores, Movistar LaLiga).

stats