Esports 15/08/2021

Marc Márquez se sent guanyador a Spielberg tot i acabar quinzè

El pilot de Cervera fa la seva millor cursa de la temporada en un Gran Premi d'Àustria passat per aigua

3 min
Marc Márquez durant la cursa

BarcelonaMarc Márquez ha tornat. El pilot de Cervera ha demostrat que encara és el mateix pilot que ha aixecat vuit títols mundials després de l'accident que el va allunyar un any de les pistes i del qual encara no s'ha recuperat del tot. Després d'una gran sortida, el d'Honda ha fet una cursa pacient i constant que l'ha portat a liderar fins al moment en què la pluja ha fet acte de presència. Amb el canvi de moto i l'asfalt moll, el de Cervera ha anat per terra a dues voltes pel final. Tot i acabar quinzè, el català s'ha torna a sentir un pilot guanyador després de la gran actuació al Gran Premi d'Àustria.

El Mundial de MotoGP d'enguany ha sigut dels més bojos mai vistos. Curses i avançaments al límit, sortides de pista espectaculars i la pluja fent acte de presència o amenaçant amb aparèixer. Poques curses hi ha hagut en què no hi hagi hagut cap inconvenient que revolucionés la pista, i Spielberg, escenari dels Gran Premis més esbojarrats, no podia decebre. Després d'una sortida en què Fabio Quartararo i Marc Márquez han pertorbat la calma de Pecco Bagnaia, que s'ha apoderat del liderat de la cursa des dels primers revolts, la cursa ha encadenat avançaments al límit. Gir a gir, Bagnaia ha intentat obrir espai, i la lluita entre el de Cervera i el de Yamaha per la segona posició l'ha ajudat a contenir el perill.

Les voltes anaven passant i els núvols anaven tapant el cel de Spielberg. A deu voltes per al final, les gotes han començat a caure. A poc a poc l'asfalt anava quedant ple d'aigua fins que a sis voltes ha caigut una tromba que ha obligat la majoria de pilots a canviar la seva moto per una amb neumàtics amb una configuració de pluja. El flag to flag ha fet aparèixer el gran heroi del dia: Brad Binder. El pilot de KTM ha sigut l'únic que no ha canviat la moto del grup capdavanter i, a empentes i rodolons, ha completat les dues voltes finals sol lluitant contra la pluja i intentant no anar a terra en una relliscada. Bagnaia i Jorge Martín, amb la moto amb configuració d'aigua, han fet un últim gir espectacular, avançant tots els pilots que no havien fet el flag to flag. Amb cara d'incredulitat i ensurt, Binder atenia els mitjans després de ser felicitat pels altres dos integrants del podi, plenament conscients de la seva heroïcitat.

Spielberg mai decep

A Moto3, Sergio García Dols s'ha tret l'espina del cap de setmana passat, quan va caure en el mateix traçat al final del primer GP al circuit de Red Bull Ring. El pilot de Gas Gas ha fet uns últims girs excel·lents per superar Denis Öncü, que s'ha hagut de conformar amb la segona posició. Dennis Foggia, que ha estat tota la cursa a la cua del grup capdavanter, ha premut el gas en les últimes voltes i ha ocupat el tercer lloc del podi. Pedro Acosta, líder del Mundial, ha acabat quart.

A Moto2, la cursa ha sigut molt menys trepidant. El madrileny Raúl Fernández ha agafat el liderat de la cursa a l'inici del Gran Premi i ha sumat la seva quarta victòria de la temporada al vèncer amb solvència i autoritat el Gran Premi d'Àustria per davant del japonès Ai Ogura i de l'espanyol Augusto Fernández.

stats