FUTBOL
Esports 28/01/2014

Blatter: "El Mundial del Brasil està més endarrerit que el de Sud-àfrica"

En una entrevista a 'France Football', el president de la FIFA diu que ha rebut garanties que la competició es desenvoluparà amb normalitat

Efe
2 min
Pelé, amb Joseph Blatter abans de la gala de la Pilota d'Or / ALECANDER HASSENSTEIN / GETTY IMAGES

ParísEl president de la FIFA, Joseph Blatter, s'ha mostrat confiat que el Mundial del Brasil serà un gran èxit, però ha constatat que hi ha retards en l'organització més importants dels que tenia, en el mateix moment, Sud-àfrica l'any 2010.

"El Brasil està més endarrerit en la preparació que Sud-àfrica en el mateix període. Però no dubto que un gran país de 200 milions d'habitants organitzarà un gran Mundial de futbol", ha indicat Blatter en una entrevista que aquest dimarts publica 'France Football'.

Blatter es va trobar la setmana passada amb la presidenta brasilera, Dilma Rousseff, a Zuric, on va rebre garanties que la competició es desenvoluparà amb normalitat. "És la primera vegada que un país tenia set anys per organitzar un Mundial, i va endarrerit. Després ens hem intercanviat missatges i m'ha dit: 'La pilota és al nostre camp i demostraré que estarem llestos'", ha dit.

El president de la FIFA s'ha referit també a les protestes sorgides al país. "Era un moviment espontani sense objectiu. Les coses han canviat", ha comentat. "El futbol és com les patates, val per a tot. Potser alguns utilitzin el Mundial per fer-se escoltar. Però quan la competició comenci i la selecció [brasilera] es llanci a la conquesta del seu sisè títol, no crec que ningú vulgui fer mal al futbol. El futbol hi és per unir les persones, per crear ponts", ha afegit.

Sobre el Mundial del 2022 a Qatar, el president de la FIFA ha indicat que la decisió de desplaçar a l'hivern la competició per evitar les elevades temperatures la prendrà el comitè executiu després d'estudiar els informes encarregats.

Ha assenyalat que mai ha dit que l'atribució d'aquest Mundial fos un error, que el que va considerar erroni va ser que es jugués a l'estiu. Blatter ha criticat que la Comissió Europea estigui investigant les condicions laborals dels treballadors que aixequen els estadis a Qatar. "Tothom hi diu la seva, les organitzacions de treball, les ONG, fins i tot la Comissió Europea. Per què es preocupen d'un Mundial que té lloc a l'Àsia? Si la UE vol protegir els obrers, hauria de vigilar les grans empreses que treballen a les infraestructures de Qatar, ja que la major part són europees, sobretot franceses i alemanyes", ha afirmat.

stats