Mundial de Qatar 2022

El batec de Messi i de l'Argentina no s'atura: triomf vital i classificació

El conjunt argentí passa com a primer de grup i s'enfrontarà a Austràlia, i Polònia, que es classifica pels pèls, a França

2 min
Leo Messi celebra el gol de Julián Álvarez

BarcelonaNomés era el tercer partit de la fase de grups, però l'Argentina saltava a la gespa com si fos una final. Dos gegants, l'un amb passat blaugrana, Leo Messi, i l'altre de present, Robert Lewandowski, cara a cara. Dos capitans amb la responsabilitat de guiar els seus països, dues llegendes del futbol. Només era el tercer partit de la fase de grups, però era un enfrontament per viure amb els nervis a flor de pell. L'Argentina, un país fracturat per una economia constantment fluctuant i un futur difícil de presagiar, batega al ritme de Messi, al ritme del cinquè i últim Mundial del 10, de l'hereu constantment comparat amb Maradona.

Messi ho és tot, Messi encarna tot un país, Messi carrega a les espatlles una il·lusió que era plasmada pels càntics constants de la nombrosa afició albiceleste desplaçada a Qatar. I, per fi, Messi va poder respirar alleugerit: Alexis Mac Allister va rematar, mossegat, una passada precisa de Nahuel Molina al cor de l'àrea i va obrir la llauna, la festa es desbocava. L'Argentina havia fet el més difícil, trencar el 0-0 del marcador inicial i situar-se primer de grup mentre les urgències es traslladaven al costat polonès perquè Mèxic guanyava l'Aràbia Saudita. L'Argentina s'acabaria imposant sense patir (0-2) i s'enfrontarà a Austràlia als vuitens, mentre que Polònia, pels pèls, es classifica com a segona amb millor diferència de gols respecte a Mèxic, que va sumar una victòria insuficient davant l'Aràbia Saudita (1-2). Els polonesos se les veuran ara amb França.

El gol de Mac Allister va arribar quan tot just s'havia disputat només un minut de la segona meitat. No va ser el millor xut del jove futbolista del Brighton, però les millors rematades sempre són les que acaben entre els tres pals. I era un gol que deixava en l'oblit el penal, regalat després de la revisió del VAR, a un Messi que va xutar amb potència i fe però que Tomasz Szczęsny li havia aturat al primer temps. Fins ahir, el porter polonès estava imbatut.

Lewandowski i Messi saludant-se abans del partit entre Polònia i l'Argentina.

Però contra l'Argentina, Szczęsny va sucumbir. Després del gol de Mac Allister, el conjunt de Lionel Scaloni va deixar de patir per començar a gaudir i Julián Álvarez (22 anys) va firmar el segon. Aquest cop sí, un golàs, una rosca impossible, d'aquelles que acaben amb un petó cinematogràfic a la xarxa. El jove atacant del Manchester City va recompensar així la seva titularitat en detriment de Lautaro Martínez.

Amb el segon gol, els jugadors de l'Argentina ja podien respirar: tenir tot un país de més de 45 milions d'habitants pendent de tu pot ser una presó, però també una de les sensacions més màgiques que poden viure un grup d'escollits quan les coses surten bé. I l'Argentina, que havia començat la Copa del Món perdent contra l'Aràbia Saudita, va viure ahir un bany de confiança descomunal. Messi i companyia van seguir atacant, mentre Polònia, amb un Lewandowski massa aïllat, era un sac de nervis: si Mèxic marcava més gols o l'Argentina els seguia batent, quedarien eliminats. Però la fortuna va somriure a argentins i polonesos.

stats