Barça

Movistar fa fora Germán 'Mono' Burgos pel comentari racista a Lamine Yamal

El Barça, el PSG i la UEFA havien vetat la cadena i no van fer entrevistes individuals després del partit de Champions

ARA
2 min
Lamine Yamal

BarcelonaLa victòria del Barça a París va estar tacada per un comentari racista que es va produir a la retransmissió del partit que estava fent Movistar. A la prèvia, mentre els jugadors es retiraven al vestidor, es veia per les imatges com Lamine Yamal se n'anava fent tocs amb la pilota. Germán Mono Burgos, un dels comentaristes, hi va posar cullerada.

"Mira quina qualitat, mira quins tocs de Lamine Yamal", deia d'entrada la periodista Susana Guasch. I Burgos rematava de cop al bot: "Si no li va bé acabarà en un semàfor, el futbol és com la vida...". Una ocurrència que els altres membres de la transmissió van acompanyat amb un riure sorneguer.

El comentari va arribar a oïdes del Barça, que es va sentir ofès i va decidir vetar Movistar. Una decisió a la que s'hi van afegir el PSG i la UEFA. Com a protesta, cap jugador ni l'entrenador van participar en el flash interview, a les entrevistes individuals a les televisions amb drets. En paral·lel, els clubs i l'ens van exigir que es demanessin disculpes.

Després que el periodista desplaçat a París ho anunciés, Germán Burgos va reconèixer l'error i va demanat disculpes, dient que era un comentari que no tenia segones lectures i que se'n mostrava penedit. Aquest dijous ha emès un comunicat. "Reitero les meves disculpes per les meves paraules al programa d'ahir. No va ser la meva intenció fer mal de cap mena a Lamine Yamal, a la gent del Barcelona, als jugadors, a la UEFA, ni a la plataforma Movistar Plus+ a on treballo. En fer el meu comentari vaig triar fer un acudit sobre la qualitat i lloar-ne les virtuts, en cap cas va ser sobre cap ètnia ni classe social".

Malgrat les disculpes, Movistar ha mogut fitxa i, a través d'un comunicat, ha anunciat que rescindeix el contracte de col·laboració amb Germán Burgos de manera "immediata", a la vegada que demana "disculpes" per l'incident i assegura que ha "advertit" els altres col·laboradors o presentadors per evitar que aquests fets es tornin a repetir.

stats