Barça
Esports 17/07/2021

El Barça es tornarà a reunir amb Ilaix la setmana que ve

2 min
Ilaix Moriba durant l’escalfament previ a un partit de Lliga de la temporada passada al Camp Nou.

BarcelonaEl pols entre el Barça i Ilaix Moriba segueix latent. La renovació està encallada i cap de les dues parts vol cedir en la negociació. El migcampista reclama més diners al·legant la seva projecció com a futbolista i l’entitat replica que, tenint en compte la situació econòmica, no pot estirar més el braç que la màniga. De moment el Barça ha aplicat una mesura de força, la d’enviar Ilaix al Barça B. I fins i tot mediten fer-lo retrocedir al juvenil –equip que li correspondria per edat–. Però, abans d’arribar a aquest extrem, les dues parts tornaran a asseure’s a parlar la setmana vinent, després de dues reunions fallides, sense arribar a cap acord.

La irrupció a l’elit del jugador hispanoguineà de només 18 anys va fer que el seu valor de mercat es disparés. Però ja abans havia aconseguit, al Barça, un contracte molt per sobre del que tenien els futbolistes de la seva edat: un juvenil amb un salari equiparable al primer equip i 100 milions de clàusula. Les presses arriben perquè Ilaix acaba contracte el juny del 2022 i el jugador és lliure per signar amb qui vulgui a partir de l’1 de gener. El president Joan Laporta es manté inflexible mentre el director esportiu, Mateu Alemany, busca noves vies per tancar l’acord. La postura del club es manté: volen que el jugador renovi, però no a qualsevol preu.

Al Barça saben que hi ha diversos clubs de la Premier League anglesa que s’han interessat pel jugador i estan disposats a complaure les seves pretensions. El desig del jugador és seguir a Barcelona, però els seus agents no acceptaran que ho faci deixant de guanyar el que cobraria a l’estranger. Fins i tot s’ha especulat amb la possibilitat que el Reial Madrid s’hi hagi ficat pel mig, un punt que no poden confirmar des de l’entitat blaugrana.

Més carpetes

En un estiu marcat per les negociacions amb els futbolistes, ja que el Barça està obligat a rebaixar salaris per quadrar números i complir amb el límit salarial, per a la setmana vinent també s’espera que els agents de Busquets, Sergi Roberto, Dembélé, Pjanic i Umtiti passin per les oficines. En el cas dels tres primers, per renovar a la baixa, i en el dels dos últims, per pactar una sortida.

stats