Futbol
Esports 10/07/2021

El Barça també es vol beneficiar de l’aparador danès

El club confia en traspassar Braithwaite després del seu rol d’indiscutible amb Dinamarca a l’Eurocopa

3 min
Martin Braithwaite durant un partit amb la selecció de Dinamarca

BarcelonaMikkel Damsgaard ha sigut una de les grans sensacions de la selecció de Dinamarca que ha enamorat durant l’Eurocopa, i ha arribat fins a les semifinals del torneig malgrat perdre Christian Eriksen, un dels seus millors jugadors, al primer partit. Amb només 21 anys, el versàtil atacant danès s’ha donat a conèixer gràcies al bon paper amb la samarreta del seu país i diversos clubs ja s’han interessat per aquesta perla que actualment milita a la Sampdoria. De la mateixa manera que Damsgaard s’ha fet veure apareixent per la porta gran, el Barça espera treure rèdit de l’aparador danès podent traspassar Martin Braithwaite. 

L'entitat blaugrana va fitxar el jugador el febrer del 2020 com a reforç d’urgència després d’una nova lesió de llarga durada d’Ousmane Dembélé. Per aconseguir els serveis de l’atacant danès, el club blaugrana va haver de dipositar a la Lliga els 18 milions de la seva clàusula de rescissió per alliberar-lo del Leganés. Tot i que Braithwaite, que va firmar fins al 30 de juny del 2024, va manifestar en la seva presentació que ell no se sentia com un pedaç i que venia a guanyar-se un lloc al Barça, des de l’entitat blaugrana ja llavors no es descartava poder-lo traspassar a curt termini comptant que es podria revaloritzar durant l’Eurocopa que s’havia de disputar l’estiu passat, abans que la pandèmia del covid-19 provoqués l’aturada i l’ajornament de les competicions esportives.

Un any després i amb el club blaugrana collat per les urgències econòmiques i, sobretot, amb la necessitat d’alliberar massa salarial tant per poder inscriure els nous fitxatges com per rubricar definitivament la renovació de Leo Messi, Braithwaite té l’etiqueta de transferible penjada. Des de Sant Joan Despí admeten que la intenció del club és aconseguir traspassar-lo. És una de les carpetes amb què s’està treballant i, a diferència d’altres casos més complexos de futbolistes de la plantilla blaugrana, el davanter danès “té mercat”.

Malgrat que la venda de Braithwaite no suposarà un gran estalvi pel que fa al volum de massa salarial que el Barça necessita retallar aproximadament en un 50%, la intenció de l’entitat blaugrana passa per poder ingressar per la venda del danès una quantitat no gaire allunyada dels 18 milions d’euros que va costar fitxar-lo procedent del Leganés. Amb l’impacte de la pandèmia el mercat futbolístic ha canviat, però el club confia assolir aquest objectiu davant l’interès que ha generat el bon paper del futbolista de 30 anys durant l’Eurocopa. El davanter ha sigut titular en tots els partits de Dinamarca en la competició, només ha estat substituït en un (al minut 85) i ha acumulat un total de 565 minuts. 

Poca transcendència al Barça

La realitat que viu Braithwaite amb Dinamarca no és la mateixa que al Barça. Amb Ronald Koeman, el futbolista danès va participar la temporada passada en 42 partits, però en la majoria va ser sortint des de la banqueta. Va fer set gols, dels quals destaca el que va marcar contra el Sevilla en la pròrroga de la tornada de les semifinals de la Copa, i va repartir 4 assistències en un total de 1.716 minuts jugats. 

Amb el Barça, que s’ha reforçat a la davantera amb Memphis Depay i el Kun Agüero, Braithwaite no té la mateixa transcendència que amb Dinamarca i és conscient que el seu futur passa per ser traspassat. Anglaterra, país on va estar durant una etapa al Middlesbrough, podria ser el seu nou destí.

stats