Bàsquet - Lliga Endesa
Esports 28/06/2023

El Barça s'ha proposat retallar el bàsquet més d'un 25%

El club busca fórmules per implementar la reducció més gran de la història de la secció

3 min
Joan Laporta abraçant Nikola Mirotic

BarcelonaEl Barça s'ha marcat l'objectiu de rebaixar la massa salarial del seu equip de bàsquet en més de 12 milions d'euros. Dels gairebé 40 milions d'euros invertits aquesta temporada, el club espera passar a només 27,2. Es tracta de la retallada més gran de la història de la secció.

El club ha donat aquest dimarts la seva versió sobre la sortida de Sarunas Jasikevicius. Segons el relat del Barça, l'entrenador lituà tenia un sou de 3,7 milions d'euros i la seva proposta de rebaixa era molt menor de la que l'entitat necessitava. La diferència entre les dues parts era de gairebé un milió d'euros. Tot i que la continuïtat de Saras era la primera opció, les discrepàncies van aparèixer dijous, quan el seu representant, Igor Crespo, el mateix que assessora Nikola Mirotic, va donar un ultimàtum de 24 hores.

El desafiament no va agradar als despatxos del Barça, que van activar l'opció de Roger Grimau. El nom de l'excapità, un home de la confiança de Joan Laporta, portava temps sobre la taula, però el desenllaç es va produir amb molta celeritat. La desavinença pel salari no ha sigut l'únic distanciament entre el Barça i Saras, que portaven temps comprovant com la seva planificació no coincidia gaire. El fitxatge de Kevin Punter, un jugador amb la necessitat de saltar-se el guió dels entrenadors, va ser un altre motiu de desacord. La incorporació del nord-americà del Partzan està molt avançada.

Què passa amb Mirotic i Higgins?

El Barça encara no ha arribat a un acord de desvinculació amb Nikola Mirotic. El club, que vol tancar el tema abans de divendres (30 de juny), li ha fet diferents propostes econòmiques, però el jugador demana 16 dels 22 milions d'euros bruts que té signats. Un dels oferiments de l'entitat culer és pagar-li un any de contracte, però a partir de l'estiu del 2024. Si no hi ha acord, la situació es resoldrà amb una carta de rescissió o als jutjats.

Roger Grimau, nou entrenador del Barça

La següent desvinculació que el Barça haurà de negociar és la de Cory Higgins. A més, Kyle Kuric i Mike Tobey no seguiran a l'equip blaugrana. La idea del club és que tant James Nnaji com Sertaç Sanli, que té una oferta de renovació a la baixa, segueixin jugant com a locals al Palau Blaugrana. Si aconsegueix lligar Punter i la continuïtat dels dos interiors, el Barça intentaria tancar el mercat amb dos fitxatges més.

Grimau s'ha estrenat amb una entrevista a Barça TV, el canal que el club desmantellarà aquest divendres. "Estic molt convençut de la feina que farem, dels jugadors que tinc i tindré. Tinc la certesa que farem un molt bon equip. El més important és que els jugadors ara vegin com soc, transparent com l’aigua, i intentar fer-los creure amb la meva manera de treballar", ha dit l'entrenador.

 "M’agrada que els meus equips juguin alegre, que enganxin l’afició. Però primer haig d’aterrar, veure què tenim i adaptar les peces que toquin. Esperem fer un bon bàsquet", ha comentat. El planter ha de ser un dels puntals del Barça. "Tant de bo que coses que ja van començar a passar amb el Saras, que és que apareguessin jugadors de la base, segueixi passant. Els conec molt bé, però han de continuar treballant dur. És difícil, perquè estem en un club amb molta exigència, que ha de guanyar sí o sí. Hi ha casos especials, que no senten tant la pressió, però hem de ser curosos amb tots”, ha assegurat Grimau.

"El públic del Palau és especial i he gaudit molt amb ells. Somio en veure-ho i viure-ho un altre cop, ara com a entrenador. Sé que he de fer la meva feina, i com la vull fer i amb qui la faré. I, a partir d’aquí, espero que l’equip convenci al públic el més ràpid possible", ha afegit. 

stats