Bàsquet
Esports 31/03/2023

Podrà continuar sent competitiu el Barça de bàsquet amb una retallada del 20% del pressupost?

El club blaugrana busca fórmules per reduir les pèrdues de les seves seccions

3 min
Sarunas Jasikevicius

BarcelonaLes seccions del Barça afronten el repte de continuar sent competitives amb un pressupost molt menor a l'actual. Segons va avançar RAC1, la greu situació econòmica que arrossega el club obligarà els equips poliesportius a retallar 15 milions d'euros en els pròxims tres anys. En el cas del conjunt de bàsquet, l'objectiu és rebaixar un 20% el pressupost actual. La massa salarial se situa al voltant dels 37 milions d'euros.

Segons la informació de Laia Coll, les reduccions afecten el bàsquet, l'handbol, el futbol sala i l'hoquei sobre patins, mentre que el futbol femení, l'única secció professional que genera beneficis, i el futbol base en queden exempts. El Barça vol incidir en reduir les despeses dels viatges. Els membres de la comissió esportiva només es desplaçaran quan hi hagi un títol en joc o per l'absència del directiu responsable.

Els contractes signats durant el mandat de Josep Maria Bartomeu s'han convertit en una herència enverinada per al grup de treball de Joan Laporta. El casos més evidents són els de Nikola Mirotic i Cory Higgins. Les xifres dels seus contractes no s'ajusten ni als paràmetres actuals del club ni als del mercat. "Volem que el bàsquet blaugrana estigui al cim, però amb uns preus de mercat. La idea és competir al màxim nivell amb el màxim profit", explica Josep Cubells, directiu responsable de la secció.

Tot i que no guanya l'Eurolliga des del 2010, el Barça fa anys que està entre els millors equips de la màxima categoria europea. L'equip blaugrana disputarà per tercera vegada consecutiva els quarts de final de l'Eurolliga amb el factor pista a favor, una fita que cap altre rival ha aconseguit. "La temporada és molt llarga. Acabar entre els quatre primers no et garanteix res, però és millor. Hi ha molts factors que influeixen en el rendiment, però nosaltres hi estem picant a la porta des de fa anys", opina Sarunas Jasikevicius.

Tot i que els resultats finals influiran en la seva decisió, el club té la intenció de renovar l'entrenador lituà. La vinculació del tècnic s'allargarà automàticament si l'equip guanya l'Eurolliga, però, si no, la seva continuïtat no està descartada. A aquestes altures, la intenció de Joan Carles Navarro i Mario Fernández és prolongar l'etapa de Saras a la banqueta culer.

Budó, Sada, Fernández, Navarro, Cubells, Jasikevicius, Flores, Grimau i Alzamora

El Barça fa mesos que accentua l'explotació del Palau Blaugrana. El departament de ticketing ha experimentat millores notables. La nova aplicació del seient lliure invers, en què l’abonat cedeix el seu abonament al club si 72 hores abans no ha confirmat la seva assistència, ha fet incrementar la venda d’entrades i, també, l’afluència de públic. L'entitat, que xifra l'augment de venda de localitats en un 16%, ha fet millores importants en els accessos i en la rehabilitació de zones del pavelló, també ha invertit en un nou videomarcador que ha permès millorar l’experiència dels assistents. La sala vip i les zones de restauració també han estat renovades i l’oferta de productes s’ha incrementat i millorat.

Dues pòlisses renovades

La junta directiva va aprovar dijous la renovació de dues pòlisses de crèdit que el club té vigents amb dues entitats bancàries. En el cas de la pòlissa amb el CaixaBank, que vencia el 30 d’abril del 2023, s’amplia fins al 30 d’abril del 2026, amb una quantitat màxima de 17 milions d’euros. Pel que fa a la pòlissa del Banco Santander, que tenia el venciment el 15 de maig del 2023, s’amplia també per tres anys, fins al 15 de maig del 2026, i la quantitat és de 32,5 milions d’euros.

stats