El Barça, a un partit del triplet després de superar el Madrid a semifinals (0-4)

El conjunt de Lluís Cortés jugarà la final de la Copa de la Reina aquest diumenge

Mariona i Alexia celebran el gol de la mallorquina contra el Madrid CFF

El Barça és a la final de la Copa de la Reina. L'equip de Lluís Cortés n'ha aconseguit el pas després de fulminar el Madrid CFF (0-4) amb doblet d'Alexia Putellas i les dianes de Bruna Vilamala i Mariona Caldentey.  Després d’una primera part poc contundent, que ha acabat amb les blaugranes al capdavant en el marcador per la mínima, el conjunt català ha reaccionat en el segon temps per plantar-se a la tan anhelada final. A l'espera de rival, que sortirà del duel d'aquest dijous entre el Llevant i l'Atlètic de Madrid (20 h), el Barça només està a noranta minuts d'aixecar el triplet.

Les catalanes no han sortit a l'estadi de Butarque com és habitual. La intensitat, la pressió i la determinació han sigut intermitents en les jugadores de Lluís Cortés, sobretot en el primer temps. Les ocasions, però, han sigut per a les blaugranes. La primera ha arribat abans que es complís el primer minut de l'enfrontament. Alexia ha pogut encarar l'eliminatòria per les blaugranes amb un remat que ha anat fora després d'una passada de Marta Torrejón. La tricentenària amb el Barça ha sigut la principal generadora de perill per la seva banda dreta i, des d'allà, ha arribat el gol que ha posat el conjunt català per davant en el marcador.

Torrejón ha habilitat Mariona dins de l'àrea, que ha exhaurit la cursa fins a la línia de fons. Perseguida per la defensa madrilenya, ha endarrerit per Alexia, que ha pogut rematar de primeres a l'altura del punt de penal per superar la portera Ulloa. La de Mollet, dona de cites importants, és resolutiva i crucial en dates clau per al conjunt català. Sense practicar el seu millor futbol, i amb un Barça desorientat i mal posicionat en el primer temps, la migcampista ha fet el gol que acostava el primer triplet de la història de l'equip.

Amb l'avantatge al marcador, el Barça s'ha fet amo del partit i de la pilota. Tot i que l'equip d'Óscar Fernández no ha generat cap ocasió de perill, les errades en el control o les imprecisions amb les passades –gens habituals en l'equip de Lluís Cortés– han despertat algun "ai" en els aficionats que ocupaven les graderies de l'estadi de Butarque.

Canvi de xip blaugrana

En el segon temps, el guió ha sigut ben diferent. El Barça ha posat una marxa més i ha practicat una pressió asfixiant sobre les futbolistes del conjunt madrileny. Primer Mariona i després Bruna han intentat foradar la porteria blanca per segon cop, però cap dels dos xuts ha acabat traspassant la línia de gol. La benjamina i del planter, però, no ha parat d'insistir i ha acabat superant Ulloa en el minut 50 de partit. Després d'un xut de Patri Guijarro des de la frontal de l'àrea, la portera local ha pogut refusar l'esfèrica, però sense gaire contundència. Vilamala ha aprofitat la pilota morta dins de l'àrea per fer pujar el segon al lluminós i confirmar el canvi de xip de les blaugranes sobre la gespa.

El Barça celebrant un gol contra el Madrid CFF a les semifinals de la Copa de la Reina

La superioritat blaugrana ha sigut aclaparadora. L'equip d'Óscar Fernández no ha ensumat l'esfèrica, enganxada a les botes de les futbolistes blaugranes durant els 45 minuts de la segona part. I amb insistència les catalanes han augmentat la diferència en el marcador. Amb l'interior de peu dret, Mariona ha empentat la pilota arran de terra i entre les cames d'Ulloa per fer la tercera diana. La de Felanitx, que va sentenciar el derbi català en l'últim sospir, també va ser decisiva per la presència del Barça a la final de la Copa.

La lluita particular durant els noranta minuts l'han tingut Mapi León i Geyse Ferreira. Després d'una primera part en què les locals han sigut dures i agressives –cosa que ha provocat més d'una entrada fora de lloc que no ha sigut castigada–, la blaugrana s'ha plantat davant la davantera brasilera amb contundència. Entre enganxades, entrades subtils i empentes, s'han anat incomodant sobre la gespa. La resta de l'equip català, no aliè a la disputa, encara tenia forces i fam per seguir pressionant i ofegant l'equip local i el quart no s'ha fet esperar. Arran d'un contracop, Alexia ha rebut la passada de Lieke Martens a la frontal de l'àrea per acabar de sentenciar la semifinal.

El conjunt de Lluís Cortés jugarà la final d'aquest diumenge, que repetirà escenari, contra el Llevant, que ha eliminat l'Atlètic de Madrid (0-1). L'objectiu és aconseguir la Copa de la Reina i poder aixecar el tercer títol de la temporada. La fita, mai aconseguida abans en la història, està a l'abast de l'equip blaugrana, que es planta a la final com a clar favorit. Com deia Cortés abans del matx, han vingut "a fer història".