Esports 13/06/2015

El Barça de bàsquet necessita l'efecte Palau per derrotar l'Unicaja i passar a la final contra el Madrid

El cinquè partit de la sèrie de semifinals (17.00 h, TDP) semblava impossible després de les dues pallisses sobre el malaguenys

A.s.
Marcelinho, contra l'Unicaja el dia que ha jugat el seu partit 400 a la Lliga

BarcelonaDesprés dels dos primers partits de la semifinal a Barcelona, ningú a Màlaga hauria apostat perquè la sèrie tornaria al Palau Blaugrana (17.00 h, TDP). Les dues pallisses del Barça sobre l'Unicaja (91-60 i 91-70) feien presagiar una semifinal plàcida per als de Xavi Pascual, però l'orgull dels malaguenys ha sortit en els dos partits al Martín Carpena (89-84 i 77-66), i els de Joan Plaza –líders de la Lliga Endesa bona part de la temporada– han aconseguit forçar el cinquè partit amb dret a somiar. A la final ja els espera el Reial Madrid.

Ara el Barça de bàsquet necessita aferrar-se a l'efecte Palau Blaugrana, que tantes vegades ha servit per sortir de moments complicats. Els homes de Pascual haurien pogut resoldre la semifinal per la via ràpida, però en el tercer partit van permetre que l'Unicaja forcés la pròrroga, i guanyés el partit. En el quart matx, però, el desgavell blaugrana va ser majúscul, i el 44-24 del minut 22 va ser impossible de remuntar.

"Vam anar sempre a remolc, i encara que vam lluitar per guanyar, no vam controlar el rebot en atac i els vam permetre tenir molt bones segones opcions. Avui no pot tornar a passar", deia Marcelinho Huertas.