El Barça té més dubtes amb l'entrenador que amb els primers fitxatges

El club blaugrana treballa per anunciar "tres o quatre" incorporacions abans de l'Eurocopa

3 min
Mateu Alemany (a la dreta) parla amb Joan Laporta i Rafa Yuste en un acte de campanya electoral.

Amb la temporada ja acabada, l'atenció del dia a dia del Barça passa de la gespa als despatxos. Mateu Alemany i Ramon Planes, els dos executius amb poders en la planificació esportiva, tindran feina per millorar la plantilla sense estirar més el braç que la màniga, però sobretot per col·locar tots aquells jugadors que disparen la massa salarial sense oferir rendiment ni projecció. Samuel Umtiti, amb contracte en vigor fins al juny del 2023, un sou exagerat i poca predisposició a marxar, encarna a la perfecció un problema que ocuparà la direcció esportiva fins al tancament del mercat. Així, com que casos com el del central francès no seran fàcils de resoldre, el Barça té la intenció d'obrir abans el meló de les altes, que és més agraït que el de les baixes. A més, no comportarà grans dispendis d'entrada.

I és que, segons ha pogut saber l'ARA, l'entitat blaugrana té previst anunciar "entre tres i quatre" fitxatges els pròxims dies, abans que les seleccions europees i sud-americanes es concentrin per preparar les cites que hi ha aquest estiu. Dos d'ells ja estan garantits, procedeixen del Manchester City i es faran públics després de la final de la Champions d'aquest dissabte. Són Eric García i el Kun Agüero. García signarà per cinc anys i rejovenirà l'eix de la defensa després d'haver completat la seva formació a les ordres de Guardiola. D'entrada cobrarà menys del que havia aparaulat amb Bartomeu, però si rendeix recuperarà la xifra pactada. Més es rebaixarà el sou Agüero, que als 32 anys, i després d'haver marcat una època a la Premier, tornarà a la Lliga per jugar amb Messi. Firmarà per dues campanyes i serà un motor perquè el 10 es quedi.

Una altra de les operacions que cristal·litzarà els dies vinents és la d'Emerson Royal, un lateral dret que ha completat dos cursos a bon nivell al Betis. El brasiler, de 22 anys, serà culer en virtut d'una opció xifrada en nou milions d'euros, però seran els tècnics els que decidiran si se'l queden o no. Si no els convenç, el Barça intentarà fer caixa amb ell abans que acabi l'estiu. El seu futur també dependrà de Sergi Roberto, que ha de veure si renova a la baixa o si se'n va. El quart fitxatge factible a curt termini és el de Memphis Depay, amb el qual hi ha converses actives des de fa més d'un any. No renovarà amb el Lió i li faria il·lusió jugar a la Lliga, però té altres propostes de primer nivell i necessita veure qui entrenarà el Barça. Amb Koeman, el seu valedor, tindria pes a les alineacions, però el preparador holandès té un peu i mig fora.

En les últimes hores s'ha sumat un altre futbolista a la llista de futuribles a cost zero. Georginio Wijnaldum, migcampista de 30 anys que acaba contracte amb el Liverpool i vol canviar d'aires. Els seus agents han estat aquest dimarts a les oficines del Camp Nou i han parlat amb Laporta, Yuste i Alemany. La seva arribada no està condicionada a la continuïtat de Ronald Koeman, que parla de les seves virtuts des de l'estiu passat. Senzillament, com que el club no té diners, valora com a "oportunitats de mercat" tots aquells jugadors que vindrien lliures. Segons apunten a De Telegraaf, Wijnaldum ho té fet per ser blaugrana les tres properes temporades.

Versions contradictòries

El Barça, que no té un ral a la caixa, té més clars els fitxatges que no pas el futur de la banqueta. No es pot plantejar operacions amb cost de traspàs perquè no ha signat encara cap sortida. Només pot aspirar a quedar-se amb jugadors lliures o amb futbolistes sobre els quals té drets, com ara Emerson. En canvi, sí que pot debatre internament sobre el perfil de tècnic que donaria sentit a l'eventual pagament de la liquidació de contracte de Koeman, que pujaria fins als vuit milions. Amb l'encara entrenador hi ha prevista una trobada aquest mateix dimarts al vespre amb tots els escenaris oberts, fins i tot el de la seva permanència al càrrec.

En paral·lel, s'escruten opcions alternatives com Xavi Hernández, que espera una proposta ferma del club després de mantenir contactes informals. Les versions sobre l'egarenc canvien en funció de les fonts consultades, cosa que evidencia el debat intern que hi ha en aquests moments. Joan Laporta rep punts de vista de dins i fora de l'entitat. El president és a les portes de prendre la primera gran decisió del mandat.

stats