El millor atac estàtic del món posa en moviment el Barça (5-0)

Messi fa de les seves i el Barça goleja el Llevant amb molta facilitat

Toni Padilla
Messi i Neymar, celebrant un gol contra el Llevant

BarcelonaEl Barça s'ha acostumat a guanyar (5-0). L'equip de Luis Enrique s'ha tret de sobre el Llevant sense patiments, i ha aconseguit l'onzena victòria consecutiva i mantenir-se ferm en la seva persecució del Reial Madrid. El tècnic asturià, malgrat fer rotacions, ha vist com el seu equip ha ofert una nova actuació sòlida, amb Messi exercint de líder el dia que arribava als 300 partits de lliga. Al final, golejada sense despentinar-se d'un equip en un moment dolç de joc.

Luis Enrique ha apostat per una defensa diferent, amb Barta, Mascherano, Adriano i Montoya, i Pedro en atac per donar descans a Suárez. El canari ha jugat un bon partit, liderant la pressió, lluitant cada pilota i estirant un Barça que, com era d'esperar, ha topat amb un rival defensiu. El Llevant s'ha atrinxerat amb ordre, llest per rebre els atacs d'un Barça que ha donat la raó al seu tècnic, qui havia dit que l'atac posicional blaugrana és el millor del món. Messi, cada dia més llest, ha entès sempre què calia fer, canviant de posició, amunt i avall, per fer ballar al seu ritme la defensa granota. Caient molt a la banda dreta, Messi ha generat espais que els seus companys han aprofitat. Excepte en dos córners, un d'ells rematat per Barral, l'atac del Llevant gairebé no ha existit.

Neymar ha fet el primer gol en una jugada estranya, ja que, després d'una magnífica assistència de Messi, el brasiler ha rematat malament. La pilota ha fet un ciri, en una trajectòria curiosa, i ha entrat dins de la porteria. Abans del descans, Messi ha fet el segon gol quan el Llevant volia sortir a l'atac i Bartra li ha pispat la pilota, i ha assistit ràpidament l'argentí, que hauria pogut marcar més gols.

Exhibició després del descans

A la segona part, el domini blaugrana s'ha fet encara més aclaparador. Busquets no ha deixat passar ni una pilota al centre del camp, Pedro i Rakitic han ocupat espais entre línies amb gran intel·ligència tàctica i Messi ha fet el 3-0 després d'una llarga jugada en atac posicional en què Pedro ha donat l'assistència.

Amb el pas dels minuts, el Llevant s'ha anat fent petit, cansat i desmoralitzat, i ha anat cedint espais a un Barça amb fam. El patiment valencià era l'alegria d'un equip que volia fer més gols. Messi ha fet el 4-0 de penal, després d'una falta clara sobre Neymar, i Luis Suárez ha marcat el 5-0 amb una xilena magnífica poc després d'entrar per Neymar.