BARÇA
Esports 09/01/2016

Messi no perdona i el Granada surt escaldat del Camp Nou (4-0)

El Barça dorm líder gràcies a la golejada contra un equip que intenta jugar de tu a tu contra els blaugranes

Martí Molina
3 min
Leo Messi, davanter del Barça, envia la pilota a dins de la porteria del Granada.

BarcelonaEl Barça ha fet la feina ràpid contra el Granada i ha aconseguit una victòria còmoda que li permet dormir com a líder provisional de Primera (4-0). Un 'hat trick' de Leo Messi i un últim gol de Neymar han certificat un triomf tan previsible com imprescindible per als interessos de l’equip blaugrana, que s’havia encallat en tres dels últims quatre partits de Lliga. No ha estat el cas d'aquesta vegada. El Barça n'ha tingut prou amb quinze minuts de rauxa per demostrar que era ell qui manava i que el conjunt andalús estava condemnat a marxar del Camp Nou amb les mans buides.

Ha estat un partit força plàcid, sobretot perquè el Barça ha aprofitat els espais que deixava el Granada al darrere per fer mal. L’entrenador blaugrana preveia una defensa més rocosa i, en comptes d’això, s'ha trobat amb una línia molt avançada i un Messi en estat de gràcia. L’argentí ha estat protagonista en els primers atacs, amb passades verticals que ni Suárez ni Neymar ni Alba han pogut aprofitar. Però així que s'han canviat els rols i ell ha passat a ser el rematador, han caigut els dos primers gols de la tarda.

El Barça ha fet la feina ràpid i en quinze minuts ja guanyava per 2-0. El Granada només ha tingut una ocasió clara al primer temps i no ha tornat a rondar la porteria de Claudio Bravo fins després del descans. Això ha fet que els blaugranes es relaxessin una mica i sortissin amb poca intensitat a la segona meitat. S'han sentit alguns ais a la graderia, que recordava l’empat que va esgarrapar el Deportivo en un partit que també es guanyava per dos gols. Però aquest cop el Barça no ha badat i ha aprofitat l’oportunisme de Messi per fer el tercer. Llavors, amb tot dat i beneït, Neymar ha trobat el camí del gol per seguir demostrant que la tripleta atacant dels blaugranes és una de les més letals que hi ha en aquesta Lliga.

Després de dos derbis calents contra l’Espanyol, al Barça li ha anat bé jugar contra el Granada. Un partit per centrar-se en el futbol i oblidar els temes extraesportius. Luis Enrique també ha tingut una bona oportunitat per fer rotacions i provar com funciona l’equip amb els dos reforços que, des d’aquesta setmana, ja poden jugar.

Si a la Copa va estrenar-se Arda com a titular, contra el Granada ho ha fet Aleix Vidal, que ha ocupat el lloc de Dani Alves al lateral dret i s'ha comportar-se com un deixeble fidel del futbolista brasiler. Les curses per la banda dreta han estat calcades a les d’Alves i la seva participació en el joc semblava la mateixa que la del brasiler. Fins i tot en una centrada rasa que ha estar a punt d’acabar al fons de la porteria.

Rotacions de Luis Enrique

A més d’Aleix, també ha jugat Vermaelen com a parella de Piqué, i Sergi Roberto ha ocupat el lloc de Busquets a la posició de pivot. Al mig del camp, Arda se n'ha anat a l’esquerra, en el lloc d’Iniesta, i Ivan Rakitic ha recuperat la titularitat com a interior dret. Un equip compensat i molt ofensiu que ha sabut fer bé totes les seves funcions. A la banqueta, Mascherano, Iniesta i Busquets s’ho miraven amb calma, a punt per si havien d’entrar. Però la seva aportació no ha estat necessària contra un rival que ha jugat amb més coratge que encert.

José Ramón Sandoval demanava més pressió i intensitat als seus homes, però amb això no n’hi havia prou. El Barça movia la pilota ràpid i s’espolsava els defenses. Aquesta intensitat només s'ha vist en els primers minuts de la represa, amb faltes i targetes, però així que Messi ha fet el tercer i ha sentenciat, els andalusos també han abaixar els braços, conscients que el marcador no es mouria al seu favor. De fet, amb el 4-0, el Camp Nou ha acabat fent l’onada. Després de tanta tensió, tenia ganes de relaxar-se.

33è ‘hat trick’ de Leo Messi amb el Barça

Així que l’àrbitre ha indicat el final, Leo Messi ha anat a buscar la pilota del partit i ha marxat xino-xano cap al túnel de vestidors. Era la 33a vegada que aconseguia un 'hat trick' amb el Barça. L’argentí ja suma nou dianes en aquesta Lliga, tot i que ha estat dos mesos sense jugar per la lesió al genoll. Aquesta temporada el trident del Barça (format per Messi, Suárez i Neymar) continua sent letal i ja ha marcat 39 dels 44 gols que porten els blaugranes a la Lliga. A banda de Messi, Suárez i Neymar n’han fet quinze cadascun.

stats