El Barça guanya la Copa i certifica un triplet per a la història (4-2)

El conjunt de Lluís Cortés s'enduu el tercer títol d'aquesta temporada i arrodoneix una campanya perfecta

4 min
El Barça celebra la Copa de la Reina

LeganésAquest Barça no té aturador. L'equip de Lluís Cortés es va proclamar campió de la Copa de la Reina després de golejar el Llevant (4-2) i aconsegueix el primer triplet de la seva història. Amb un equip endollat i competitiu, Patri Guijarro, Alexia Putellas i Marta Torrejón van sentenciar una final que va ser de color blaugrana, tot i el patiment durant alguns minuts de la segona part.

Les culers volien fer més gran la gesta aconseguida a Göteborg, i no van parar fins a aconseguir-ho. A principi de temporada l'objectiu era competir i "ser elles mateixes". Partit rere partit han sigut fidels al seu estil de joc: amb control de l'esfèrica i un futbol exquisit. La primera recompensa a la feina feta va ser la Lliga, fa poc més de dues setmanes. Imbatudes i amb més de 160 gols a favor, les blaugranes van celebrar el títol com la millor avantsala al seu viatge a Göteborg. A la ciutat sueca, el gran somni es va fer realitat. La Champions per fi va ser blaugrana i els fantasmes de Budapest es van esvair per sempre. Quedava només una objectiu per assolir: la Copa de la Reina. Aquest diumenge, l'equip de Cortés va tornar a fer història i va aixecar el primer triplet per a un equip espanyol.

El conjunt blaugrana va sortir endollat des del primer minut. Amb la pilota enganxada a les botes, les futbolistes dirigides per Lluís Cortés van imposar el seu ritme davant un Llevant que no va poder fer més que intentar aturar les envestides blaugranes, sense gaire èxit. La insistència culer va tenir premi, i la primera ocasió va anar dins de la porteria. Després d'un córner centrat per Lieke Martens, Patri Guijarro va rematar a plaer per superar Maria Valenzuela i avançar les culers en el marcador.

El partit es va jugar totalment sobre terreny granota. La banda esquerra, dirigida per Martens, va ser el catalitzador del joc blaugrana. El perill va ser constant i, tret d'un parell de contracops que no van veure porteria, l'equip de Maria Pry no va tenir opció de contenir les catalanes. Alexia va ser l'encarregada de fer el segon, amb un cop de cap d'esquenes a la porteria granota. Martens va centrar l'esfèrica enganxada a la línia de banda i la de Mollet va augmentar la distància al marcador, que no va trigar a tornar a ampliar-se. Com no podia ser d'una altra manera, el tercer va tornar a néixer de les botes de la neerlandesa. Amb una falta a 40 metres de la porteria, Martens va col·locat l'esfèrica just en el punt exacte per impactar amb el cap de Marta Torrejón, que es va poder desfer de la defensa del Llevant per anotar la tercera diana.

Amb l'ampli avantatge en el marcador, el conjunt de Pry va intentar sortir al contracop i posar les catalanes contra les cordes. Esther, màxima golejadora de la Primera Iberdrola, va ser punta de llança de l'equip visitant, però cap dels seus xuts va anar entre els tres pals. Una defensa contundent i ordenada va neutralitzar qualsevol intent de perill del conjunt granota. Després d'un intercanvi de cops en els últims minuts de l'afegit de la primera meitat, la col·legiada va xiular el camí de vestidors.

Alexia desperta el Barça

La comoditat sobre la gespa de l'equip blaugrana –i la desesperació granota– va continuar a la segona part. El setge a la porteria de Valenzuela va ser asfixiant en els primers compassos de partit, però l'equip de Pry va aconseguir reaccionar i escurçar distàncies per partida doble. Primer, en una aventura en solitari d'Alba Redondo per la banda dreta i, amb l'ajuda del malentès entre Marta Torrejón i Cata Coll, la davantera granota es va plantar sola davant de la porteria per fer la diana per al conjunt visitant.

El segon del conjunt de Pry va trigar pocs minuts a materialitzar-se. Després d'una centrada, Esther va aconseguir rematar pràcticament sola davant de Cata Coll, que va refusar de manera poc contundent. L'esfèrica va acabar a les botes de Banini, que no va dubtar en enviar-la al fons de la porteria. Tot i que Esther estava en fora de joc en la primera part de l'acció, el gol va pujar al marcador, atès que en aquesta competició no hi ha VAR.

Amb el 3-2, el Barça entrava en una fase de partit crítica. La intensitat granota va descol·locar les jugadores de Cortés, que van reorganitzar la seva pressió per sufocar les arribades del conjunt de Pry. Aquest impàs del partit, però, va durar poc. Alexia, la capitana, la dona blaugrana de les finals, es va carregar l'equip a l'esquena per fer el quart gol culer. Després d'una recuperació des de la frontal de l'àrea, la vallesana va superar la pressió de Rocío creuant un xut per superar Valenzuela i retornar la tranquil·litat i el control a l'equip de Lluís Cortés.

De nou còmodes sobre la gespa, les blaugranes van tornar a la dinàmica inicial de partit: el setge a la porteria granota va ser intens mentre passaven els minuts restants d'enfrontament. Amb el xiulet final, l'eufòria va esclatar a l'estadi de Butarque. Per primer cop aquesta temporada, les jugadores de Cortés van poder aixecar el títol acompanyades de la seva afició. Fer història amb la seva gent: el somni de les blaugranes es va fer realitat a Leganés.