Barça
Esports 13/01/2023

El Barça frena la sortida de Memphis fins a finals de mes

Les sancions de Lewandowski i Ferran Torres i les condicions de l'Atlètic de Madrid fan que el club es replantegi la cessió

3 min
Memphis Depay durant l'escalfament previ al partit contra l'Espanyol

BarcelonaMemphis Depay era un dels principals candidats per abandonar el Barça a l'estiu. Abans fins i tot que Aubameyang. Però el davanter neerlandès no volia sortir. O, si ho feia, havia de ser amb les seves condicions. "Vaig venir gratis i vull marxar gratis", asseguren haver sentit al Camp Nou quan es feia l'intent de vendre'l per fer calaix i guanyar marge salarial. L'operació no es va completar i Memphis va començar el curs a Barcelona. Però mig any després les coses han canviat i ara l'escenari és una mica més favorable.

La situació del davanter neerlandès no és còmoda. Va arribar el 2021 a cost zero amb la il·lusió de convertir-se en una estrella de referència al Barça. Ni més ni menys, arribava just quan marxava Messi. Comparacions al marge –que són del tot impossibles de fer–, el rendiment de Memphis va ser intermitent i marcat per l'infortuni de les lesions. Aquest curs s'hi ha afegit una lesió i una polèmica. Es va fer mal al bíceps femoral esquerre en l'aturada de seleccions del setembre i ja no va tornar a jugar de blaugrana fins després del Mundial. De fet, com va explicar l'ARA, el futbolista orange va prioritzar la cita de Qatar. Un gest que no va agradar gens ni mica al vestidor. Avui Memphis té el rol de sisè davanter de l'equip, per darrere dels dos titulars indiscutibles, Lewandowski i Dembélé; i d'Ansu Fati, Raphinha i Ferran Torres. Des que es va acabar la cita mundialista, tan sols ha jugat un partit, el de Copa contra l'Intercity, on va ser titular i substituït quan faltava un quart d'hora. No va marcar. En el derbi contra l'Espanyol, al Metropolitano i a la Supercopa, va mirar-s'ho tot des de la banqueta.

El Barça es reuneix amb Xavi per parlar dels fitxatges

Memphis, de fet, ha estat un dels noms propis de la reunió que han mantingut aquest divendres els membres de l'àrea esportiva amb l'staff de Xavi Hernández. "Xavi està content amb l'equip que té", deia el vicepresident esportiu Rafael Yuste. Tot i que el tècnic ha relegat Memphis a un rol secundari, és partidari que esgoti el mig any de contracte que li queda, perquè suposa tenir una peça més en atac –el Barça, com ha reconegut Yuste, "no té previst" reforçar-se aquest hivern–. Ara bé, el club té en compte la qüestió econòmica i prefereix desprendre-se'n. Si és amb una venda, millor, perquè suposaria fer calaix. I si és només en forma de cessió, almenys permetria estalviar-se els sis mesos de salari –la seva fitxa supera els 10 milions anuals– que li resten per cobrar. Uns diners que serien molt benvinguts en un club que té el límit salarial excedit i que ha demandat la Lliga per guanyar marge i poder reforçar-se a l'estiu.

Fonts del vestidor asseguren a l'ARA que el futur de Memphis encara no està decidit i que, quan falten quinze dies perquè es tanqui el mercat d'hivern, tot està "en l'aire". Des dels despatxos nobles insisteixen que la prioritat és trobar-li una sortida, però recorden que hi ha temps fins a finals de gener. Segons aquestes informacions, no hi haurà cap moviment en els pròxims dies i el Barça esperarà uns dies a obrir-li la porta. Un motiu és esportiu: Lewandowski i Ferran estan sancionats per als dos pròxims partits de Lliga. L'altre, econòmic, i és que l'oferta que tenen sobre la taula no els acaba de convèncer.

La proposta de l'Atlètic de Madrid no sedueix el Barça

El club va rebre una proposta del Newcastle anglès, que pagava uns 20 milions pel jugador. Però aquesta proposta no seduïa Memphis. En canvi, el neerlandès sí que veia amb bons ulls jugar a l'Atlètic de Madrid, que proposava al Barça una cessió. Al Camp Nou són partidaris que no se'n vagi a un club de la lliga espanyola, per evitar reforçar un rival directe. A més, i tenint en compte el precedent de Griezmann, al Camp Nou hi ha veus que s'oposen a fer més tractes amb els matalassers.

No està garantit que Memphis acabi marxant. Però si ho fa, serà a finals de mes.

stats